101-ша РІЧНИЦЯ В ІСТОРІЇ УКРАЇНИ

Сьогодні 22 січня 2020 року в читальному залі бібліотеки відбулася історична година  «З Україною в серці» з нагоди Дня Соборності України. В заході взяли участь працівники селищної ради, райдержадміністрації, представники установ та організацій громади, бібліотеки.

ДОПОМОГЛИ ОТРИМАТИ ДОТАЦІЇ ЗА МОЛОДНЯК

Протягом 2019  відділом економічного розвитку, торгівлі та інвестицій виконкому селищної ради, в.о. старостами сіл та діловодами населенню громади, яке утримує молодняк ВРХ, надана грунтовна допомога в оформлені дотацій згідно Постанови КМУ від 07 лютого 2018 року №107 (із змінами, затвердженими постановою Кабінету Міністрів України від 30 січня 2019 р. № 110).

ВІДБУВСЯ ПРИЙОМ ГРОМАДЯН

У селищній раді відбувся прийом громадян, який провели селищний голова Віталій Здебський та перший заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради Андрій Карпушин. На прийомі побувало 11 жителів громади, які зверталися із актуальними питаннями сьогодення та особистими питаннями:

ДАВАЙТЕ РАЗОМ БЕРЕГТИ ДОВКІЛЛЯ!

Селищна рада продовжує працювати над ліквідацією багаторічних несанкціонованих сміттєзвалищ, що утворилися на території громади. Сьогодні селищний голова Віталій Здебський, перебуваючи на місці події, зауважив, що більше 500 т сміття вивезено технікою КП «Старосинявський комунгосп» із території біля мікрорайону Братки, де проживає близько 600 жителів. Використовуючи кошти екологічного збору, селищною радою організовано роботи із вивезення сміття.

ПІДТРИМАЄМО ФЛЕШМОБ «МОСТИ ЄДНАННЯ»!

Важливий здобуток ЗУНР – урочисте проголошення 22 січня 1919 року в Києві Акту про Злуку ЗУНР і УНР в єдину соборну Українську Народну Республіку. З нагоди відзначення 101- річниці проголошення Акта злуки Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки оголошується флешмоб під назвою «Мости єднання», що полягає у поширенні в соціальних мережах фото жителів усієї області в національному одязі під хештегом #мости_єднання.

Вийшов новий Інформаційний вісник громади із підсумками роботи Старосинявської ОТГ за 2019 рік

Січень-2020. Вийшов новий Інформаційний вісник громади із підсумками роботи Старосинявської ОТГ за 2019 рік, які підбито з різних напрямків діяльності. Що зроблено? Які думки з приводу? Котрі проекти реалізовано? Фотофакти та коментарі.

Щедрий вечір «ПІД ВИФЛЕЄМСЬКОЮ ЗОРЕЮ»

У районному Будинку культури відбувся фестиваль колядок та щедрівок «Під Вифлеємською зорею» за участю церковних хорів та фольклорних колективів, організований Благочинним Старосинявського району Іоанном Задвірним та священиками храмів у селах Адампіль, Пасічна, Пилява, Бабине, Дашківці та ін. У фестивалі взяли участь прихожани храмів, артисти районного Будинку культури, викладачі Старосинявської та Пасічнянської ДМШ, жителі сіл громади різних вікових категорій, творчі самодіяльні колективи.

ЛІКВІДУВАЛИ ПРОРИВ МЕРЕЖІ СТАРОГО ВОДОГОНУ

Найчастіше відбуваються прориви мереж старого водопроводу, де згідно пропозицій мешканців окремих вулиць населених пунктів не оновлювали мережу водопроводу, оскільки, на думку жителів, це призвело б до зайвих клопотів…

… ЩАСЛИВОГО ПОВЕРНЕННЯ ДОДОМУ

Перед новорічно-різдвяними святами колектив Старосинявської селищної ради відправив святкову посилку із солодощами, чаєм та кавою для земляків – учасників бойових дій, хто на новорічно-різдвяні свята перебуває в зоні ООС на Сході України. Вітальні листівки зі словами вдячності за захист рідної землі і з теплими побажаннями добра, миру, успішної служби. Щороку Старосинявська селищна рада на підтримку військових збройних Сил України направляє військового збору до 200 тис. грн. У 2019 році селищною радою перераховано 217,2 тис. грн.