ГОЛОВА ГРОМАДИ ПРОАНАЛІЗУВАВ РОБОТИ НА ОБ‘ЄКТАХ

2019 рік завершується. Старосинявська селищна рада у 2018-2019 роках розпочала ряд робіт на об’єктах в галузях освіти та охорони здоров’я, котрі мають продовжитися в наступному році враховуючи державні субвенції. З метою контролю за дотриманням вимог чинного законодавства та ходом виконання ділянок робіт селищний голова Віталій Здебський відвідав об’єкти на території громади, на яких активно продовжуються роботи щодо капітального ремонту відповідних площ. Відбулася робоча зустріч із працівниками підрядних організацій, проведено аналіз зробленого, обговорено процес та терміни завершення виконання робіт.

РОЗЧИСТИЛИ ТЕРИТОРІЇ НА ЗАВОДСЬКІЙ

Працівники комунального підприємства селищної ради «Старосинявський комунгосп» прибрали в центрі мікрорайону Заводу стихійне сміттєзвалище, яке виникло без відповідного на те дозволу і близько десятка років на ньому складувалися тверді побутові відходи.

95-ти річний ювілей ветерана

Ветеран праці Ємець Микола Кирилович чвідсвяткував свій 95-ти річний ювілей від дня народження. Його трудова стежина стелилася господарськими справами місцевого колгоспу, маслозаводу, де провів більшу частину свого трудового життя… Селищний голова Віталій Здебський відвідав старожила і привітав з ювілеєм.

Сьогодні 24 грудня - День працівників архівних установ України

Архівна спадщина України являє собою сукупність сотень тисяч фондів, що зберігаються в системі архівів по всій території країни. 24 грудня в Україні відзначається День працівників архівних установ. Це свято було встановлене 30 жовтня в 1998 р. відповідно до Указу Президента України № 1200/98.

РОЗГЛЯНУЛИ ЗАЯВИ І НАДАЛИ ДОПОМОГУ

У селищній раді відбулось засідання комісії з надання одноразової матеріальної допомоги, яке провела заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів Світлана Лакуста. На засіданні було розглянуто 7 заяв учасників АТО та ООС на сході України, про надання допомоги у зв’язку із важким матеріальним становищем на суму 3,5 тис. грн., а також рекомендовано винести на сесію селищної ради питання про надання одноразової матеріальної допомоги дружині учасника АТО та ООС Дзюбі Юлії .

ПРИЙНЯЛИ СЕЛИЩНИЙ БЮДЖЕТ-2020

Сьогодні у сесійному залі Старосинявської селищної ради відбулася 57-ма чергова сесія селищної ради, яку провів селищний голова Віталій Здебський за участю 18 депутатів селищної ради. Важливе питання порядку денного – це прийняття селищного бюджету-2020.

ОБГОВОРИЛИ СОЦІАЛЬНІ ПИТАННЯ

Сьогодні у селищній раді відбулося засідання виконавчого комітету, яке провів перший заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради Андрій Карпушин. Участь в роботі виконкому взяли 23 члени виконкому. Прийнято рішення із соціальних питань:

ПІДТРИМАЛИ ГАРНУ ТРАДИЦІЮ У ПАСІЧНІЙ

У Пасічнянській дитячій музичній школі відбувся теплий родинний захід на Святого Миколая, концерт-посвята в першокласники. Маленькі музиканти демонстрували свій талант і вміння рідним та близьким. Зі сцени звучали спів, звуки бандури, фортепіано, сопілки. І, як завжди, юні музиканти отримали Боже благословення і святкові подарунки від колишнього учня музичної школи ,односельчанина, приватного підприємця ДП «Пасічна» Таєнчука Віталія Павловича і настоятеля Свято-Введенської церкви с.Пасічна о. Михайла Товпиги.

ЗАПАЛАЛИ ВОГНІ НА ЯЛИНЦІ У НОВІЙ СИНЯВЦІ …

Радісними передзвонами наповнився вечір у селі Нова Синявка, який ознаменувався гарною традицією жителів села відкривати головну ялинку. Із першими сутінками біля сільського Будинку культури зібралося чимало люду та молоді на свято.

У ДЕНЬ ЕНЕРГЕТИКА НА СТАРОСИНЯВЩИНІ…

Кожного року в кінці грудня вже стало давньою доброю традицією - в день зимового сонцестояння святкувати День енергетика. Символічно, що свято співпадає з найкоротшим днем і найдовшою ніччю в році, коли робота енергетиків найбільш помітна. Одним із найбільших колективів на території Старосинявської громади є Старосинявський район електричних мереж ПАТ «Хмельницькобленерго», котрий ефективно працює над  забезпеченням електропостачання в кожну домівку, населений пункт та впровадженням нових технологій з освітлення  уже понад 45 років.