Всеукраїнський тиждень права у громаді

Із 09 по 13 грудня 2019 року в 15 закладах загальної середньої освіти Староситнявської селищної ради та у залі бібліотеки для дорослих проводився Всеукраїнський тиждень права, метою якого було підвищення ролі правової освіти серед школярів, виховання поваги до закону і прав людини. Протягом кількох днів учителями історії та права, класними керівниками були проведені цікаві і змістовні заходи: гра-мандрівка «Правовий букварик» для учнів 1-4 класів; всеукраїнський урок «Права людини» з нагоди проголошення Загальної декларації прав людини для учнів 5-11 класів.

ОБСТЕЖЕНО УМОВИ ПРОЖИВАННЯ ДІТЕЙ В РОДИНАХ

Кожна дитина – зерно майбутнього суспільства… В яких умовах відбуватиметься її виховання, такі принципи понесе юна особистість в доросле життя. Основне завдання органу місцевого самоврядування – піклуватися усіма можливими методами про умови життя дітей та їх виховання в сім’ях. Фахівцем із соціальної роботи Старосинявського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Старосинявської селищної ради спільно з начальником сектору превенції Старосинявського відділення поліції та спеціалістом служби у справах дітей Старосинявської РДА здійснено перевірку умов проживання сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах.

«АНДРІЇВСЬКІ ВЕЧОРНИЦІ» У БАБИНЕ

День Святого Андрія Первозваного – це свято, з якого починається низка зимових ворожінь та приготувань до новорічно-різдвяних святкувань. Цікаво і захоплююче проходив вечір на святого Андрія у Бабинському сільському Будинку культури. День Андрія відзначається 13 грудня і по-давньому ще називається Калита. Це день пам'яті мученицької смерті Христового апостола Андрія Первозваного – першого архієпископа Константинопольського, патріарха Вселенського та Апостола Українського. 

Президент вніс до Парламенту законопроект про зміни до Конституції в частині децентралізації

У пятницю,13 грудня, Президент України Володимир Зеленський подав до Верховної Ради проект закону про внесення змін до Конституції України (щодо децентралізації влади). Зміни до Конституції, що пропонуються, мають наблизити владу до людей, забезпечити імплементацію Європейської хартії місцевого самоврядування, зробити незворотним процес децентралізації, створити новий спроможний адміністративно-територіальний устрій. Заслухано презентацію на тему

ЗА ГАРНИМИ УКРАЇНСЬКИМИ ТРАДИЦІЯМИ У БУГЛАЯХ…

Споконвіку українки носили хустку,яка вважалася оберегом. І у Буглаях вирішили підтримати флешмоб: «Вшануймо українську хустку!», який став колоритним доповненням свята Андрія Первозванного. Завідуючою сільським клубом Катериною Литвинюк організовано тепле родинне свято у Буглаях, на яке завітала молодь села і дорослі: «На андріївських вечорницях сумувати не годиться!» Вечорниці у Буглаях відбувалися за давніми народними звичаями: цікаві конкурси, кусання калити, веселі розваги та українські пісні.

«Хай поруч з вами буде людська подяка за ваші вчинки та справи»

Щороку 14 грудня в Україні відзначається День учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, відбуваються заходи із вшанування людей, які ціною власного життя, здоров’я захищали населення від атому.

ВІДБУВСЯ ПРИЙОМ ГРОМАДЯН

У селищній раді відбувся прийом громадян, який провела керуюча справами апарату селищної ради Оксана Бондарчук. На прийомі побувало 7 жителів громади, які зверталися із актуальними питаннями сьогодення та особистими питаннями:

В селищній раді працювали депутатські комісії

13 грудня у залі засідань адмінбудинку проведено спільне засідання двох постійних депутатських комісій з питань житлово-комунального господарства, комунальної власності, промисловості, підприємництва, транспорту, зв’язку та сфери послуг та з питань містобудування, будівництва, земельних відносин та агропромислового комплексу, охорони навколишнього природного середовища та з питань освіти, культури, молоді, фізкультури і спорту, охорони здоров’я та соціального захисту.

Світла пам'ять… Низький уклін.

Вчора, 11 грудня, близько 22-ої години в зоні проведення Операції об’єднаних сил загинув військовий - наш земляк зі Старої Синяви Андрій Петрович Дзюба, 1993 року народження.