У ПАМ'ЯТЬ НЕБЕСНОЇ СОТНІ

У Бабинському сільському клубі відбулися заходи, приурочені пам’яті Героїв Небесної сотні. Учні Бабинської гімназії, вшанували пам'ять Героїв хвилиною мовчання. Із запаленими лампадками в руках діти згадувати тих бійців-героїв, які захищали мир та незалежність держави, хто боровся за її свободу. Завідуюча клубом К.Юркова зачитала імена воїнів Героїв АТО, загиблих в зоні проведення АТО: «Починаючи із 2014 року Старосинявщина втратила п’ятеро кращих захисників, Героїв АТО… У нашій пам’яті назавжди залишаться їхні імена: Олександр Романенко, Вадим Шалатовський, Олексій Герега, Роман Сологуб, Василь Чорноморець, Олександр Казміров, Андрій Дзюба.

СЕЛИЩНИЙ ГОЛОВА ПРОВІВ ПРИЙОМ ГРОМАДЯН

У селищній раді відбувся прийом громадян, який провів селищний голова Віталій Здебський. На прийомі побувало 22 жителі громади, які зверталися із актуальними питаннями сьогодення та особистими питаннями:

6-та РІЧНИЦЯ ПАМ'ЯТІ ГЕРОЇВ НЕБЕСНОЇ СОТНІ

20 лютого 2014 року найбільше постраждало учасників Революції гідності в Києві на Майдані... Цього дня 2014 року під час Єврореволюції на Інститутській вулиці у Києві силові підрозділи тодішнього режиму розстрілювали протестувальників. Всього за день було до ста жертв, яких назвали «Небесною Сотнею». О 22:17 Верховна Рада прийняла постанову «Про засудження застосування насильства, яке призвело до загибелі мирних громадян України», низка представників влади заявили про перехід на бік народу.

ВІДРЕМОНТОВАНО ОБЛАДНАННЯ

Сьогодні проведено ряд монтажних робіт з ремонту обладнання каптажа на Христосаві та ліквідовано аварію на свердловині в с.Пилявці. Вчора комунальне підприємство «Старосинявський ЦВК №1» повідомляло, що 19.02.2020 року будуть проводитись роботи з ремонту насосного обладнання на Щабельнику, яке вийшло з ладу.  Протягом дня працівниками водоканалу організовано та проведено роботи з ремонту відповідного обладнання на каптажі в мікрорайоні Христосова, відновлено безперебійне водозабезпечення Старої Синяви.

«Музична палітра – 2020»

У Хмельницькому відбувся V Всеукраїнський конкурс творчих колективів викладачів мистецьких шкіл “Музична палітра - 2020”. Інструментальні, вокальні колективи та фортепіанні ансамблі - загалом більше півсотні колективів, а це майже 300 викладачів із 13-ти областей України та одинадцяти районів Хмельниччини. Серед трьохсот учасників були такі, які брали участь у конкурсі в попередні роки, в тому числі оркестр народних інструментів Старосинявської дитячої музичної школи (керівник Сергій Кучер).

ВІДБУЛАСЯ 59-а ЧЕРГОВА СЕСІЯ

59-та чергова сесія селищної ради - ІІ пленарне засідання - продовжила роботу в понеділок 17.02.2020р. о 10.00. Вів сесію селищний голова Віталій Здебський за участі 22 депутатів селищної ради. У порядку денному нараховувалося 420 питань, на ІІ пленарному засіданні розглядали 220 земельних питань, що стосувалися надання дозволу на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки (територія с.Залісся).

Соціальне партнерство – запорука професійного успіху молоді

В читальному залі центральної районної бібліотеки відбулося засідання круглого столу на тему «Соціальне партнерство – запорука професійного успіху молоді», яке організували працівники Старосинявської районної філії Хмельницького обласного центру зайнятості.

СТВОРИЛИ НОВИЙ КООПЕРАТИВ

У селі Цимбалівка відбулися збори споживачів води. Розглядали питання безперебійного водопостачання господарських дворів. Питання налагодження безперебійного водопостачання домогосподарств села Цимбалівка виникло ще кілька років тому: старі мережі водогону, побудовані раніше агропідприємством СГК «Воля», потребували оновлення, для безперебійного постачання води йдуть відповідні затрати електроенергії.

АФГАН – У НАШІЙ ПАМ’ЯТІ…

15 лютого 2020 року минуло 31 рік з дня виведення радянських військ з Афганістану. На території громади проходили заходи, приурочені 31-ій річниці виведення обмеженого контингенту радянських військ з Афганістану та дню вшанування учасників бойових дій на територіях інших держав. Історія розповідає: війна тривала понад 9 років, більш ніж 15 тисяч молодих хлопців склали голови на чужій землі, з них понад 3 тисячі українців.

ВІДБУЛИСЯ ЗМАГАННЯ З ВОЛЕЙБОЛУ НА КУБОК ВОЇНА-ІНТЕРНАЦІОНАЛІСТА

З нагоди 31-ої річниці виводу військ з Афганістану в спортзалі опорного навчального закладу громади - Старосинявському НВК «ЗОШ І-ІІІ ст.,гімназія» ім. О.Романенка проходив Кубок селищної ради з волейболу серед команд КФК, пам’яті воїна-інтернаціоналіста Є.Шапка. 15 лютого 2020 року в традиційному турнірі взяли участь команди: Старої Синяви – «ОТГ», команда вихованців Старосинявської ДЮСШ, волейбольна команда с.Адампіль та команда ветеранів спорту.