Фото без описуСтаросинявським відділом Летичівської окружної прокуратури вживаються заходи щодо повернення земельних ділянок у власність держави та їх подальше використання з метою забезпечення потреб у першу чергу громадян України.

Так, до Старосинявського районного суду в інтересах держави в особі Головного управління Держгеокадастру у Хмельницькій області подано 4 позовні заяви про конфіскацію земельних ділянок сільськогосподарського призначення загальною площею 7,5 га вартістю 1192,2 тис.грн., оскільки їхні власники - іноземні громадяни, а саме громадяни рф, протягом року після набуття права власності на земельні ділянки сільськогосподарського призначення у порядку спадкування не відчужили їх, що є порушенням Конституції та законів України.

За результатами судового розгляду 3 позовні заяви уже задоволені. Згідно рішень суду конфіскації у власність держави підлягають земельні ділянки загальною площею 5,2 га та загальною вартістю 924,6 тис.грн.

Земля є основним національним багатством, що знаходиться під особливою охороною держави, відповідно до статей 12, 14 Конституції України, тому робота на цьому напрямку триває.

 

Прокурор Старосинявського відділу

Летичівської окружної прокуратури  Богдан ЛЮТАК