ПРАЦЮВАЛИ ПОСТІЙНІ ДЕПУТАТСЬКІ КОМІСІЇ

У селищній раді завершили роботу постійні депутатські комісії, котрі на спільному засіданні розглянули усі питання, що було запропоновано на 58-ту чергову сесію селищної ради. Спільне засідання провели голови постійних депутатських комісій Галина Симчишина та Олег Лучіцький. Депутати заслухали інформації доповідачів, розглянули проекти рішень та внесли свої доповнення; більше 165 земельних питань розглянули детально на комісіях, про що інформувала начальник відділу земельних відносин виконкому селищної ради Наталія Дзюба. Усі проекти рішень було завчасно опубліковано на офіційному сайті селищної ради в розділі «Проекти рішень…» за 20 днів до початку сесії.

ЯК ЗАПОБІГТИ ПОЖЕЖАМ?

У Старосинявському територіальному центрі соціального обслуговування відбулися збори, під час яких активно обговорено проблеми виникнення пожеж у домівках одиноких пристарілих громадян та розглянуто заходи безпеки в зимовий період. З інформацією виступили Ю.Щиголь, начальник відділення, лейтенант пожежної безпеки Старосинявського РС ГУ ДСПС у Хмельницькій області.

ТРАДИЦІЇ: РІЗДВЯНЕ ДІЙСТВО «МАЛАНКИ»

Святкування Маланки походить від стародавнього, ймовірно, ще дохристиянського звичаю. За християнським календарем — це також день преподобної Меланії (Меланки, Маланки). Меланка-Вода приходить на щедрий вечір разом із Василем-Місяцем сповістити господарів про наступні урочистості та справити гостини, які в народі так і називають - гостини Меланки. В українській народній традиції дохристиянський та християнський обряди об'єдналися у свято Меланки.

ЗА ПРОДАЖ СПИРТНОГО ТА ТЮТЮНОВИХ ВИРОБІВ НЕПОВНОЛІТНЬОМУ - МІНІМАЛЬНИЙ ШТРАФ 1700 гривень

Сьогодні у селищній раді  відбулося засідання адміністративної комісії при виконавчому комітеті Старосинявської селищної ради, яке провела заступник голови адмінкомісії Оксана Бондарчук.

ВІДБУЛОСЯ АКТИВНЕ ОГОВОРЕННЯ ПИТАНЬ

У селищній раді відбувся прийом громадян, який провів перший заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради Андрій Карпушин. На прийомі побувало 17 жителів громади, які зверталися із актуальними питаннями сьогодення та особистими питаннями:

ВІДБУЛОСЯ ЗАСІДАННЯ ВИКОНКОМУ

У малому залі засідань проходило засідання виконавчого комітету, яке провів селищний голова Віталій Здебський за участю керівників та представників комунальних підприємств селищної ради, в.о. старост сіл, керівників структурних підрозділів селищної ради. Під час роботи виконкому розглянуто ряд важливих питань життєдіяльності громади.

29 січня – День пам’яті Героїв Крут

29 січня 1918 року в історії України з’явилася нова сторінка,  щедро полита молодою кров’ю,  назва якої  -  Крути. Трагічна загибель студентського куреня під  Крутами стала символом патріотизму і жертовності у боротьбі за Незалежну Україну. З нагоди пам’яті 102-ї річниці бою під Крутами в читальній залі центральної районної бібліотеки відбулася історична година до Дня пам’яті Героїв Крут «Дотик Крутянського болю».

СЕЛИЩНИЙ ГОЛОВА ПРОВІВ ПРИЙОМ ГРОМАДЯН

У селищній раді відбувся прийом громадян, який провів селищний голова Віталій Здебський. На прийомі побувало 4 жителів громади, які зверталися із актуальними питаннями сьогодення та особистими питаннями:

УКРАЇНА У НАС ОДНА!

22 січня 2020 року  країна відзначає 101-шу річницю проголошення Акта злуки Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки – День Соборності України. У с. Гусятин Тернопільської області на межі Чемеровецького району Хмельницької області на мосту єднання відбулися урочисті заходи з нагоди Дня Соборності України та 101-ої річниці проголошення Акта злуки Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки. Акція єднання і громадської злагоди на мості між Чемеровецьким та Гусятинським районами зібрала близько двох тисяч учасників.