2019 РІК – В ІСТОРІЇ СТАРОСИНЯВЩИНИ. ЯКИМ ВІН БУВ? ПРО ЦЕ ДІЛЯТЬСЯ ДУМКАМИ…

Ще один рік записано в історію Старосинявської  об'єднаної територіальної громади. Яким він виявився для жителів, з якими  проблемами довелося працювати депутатам селищної ради, що приніс для громадських організацій?  Питання  проблематики та розвитку завжди хвилюють.

Чи можна виконати новий закон про соціальні послуги без підзаконних актів і як, - поради АМУ

Закон України про соціальні послуги № 2671, що набув чинності 1 січня цього року, неможливо реалізувати без часткового порушення законодавства, вважають у Асоціація міст України. В асоціації вказали на прогалини чинного законодавства в сфері соціального забезпечення.

«НОВИЙ РІК СТУПАЄ НА ПОРІГ…»

Веселим і по-родинному теплим був вечір 30 грудня 2019 року в Буглаївському сільському клубі, де молодь села зібралася на святковий захід під назвою «Свято новорічних побажань». Завідуюча клубом Катерина Литвинюк підготувала різноманітні номери, у яких із великим задоволенням брали участь дорослі й діти. У цікавих та веселих новорічних конкурсах, загадках від святкових персонажів Снігуроньки та Діда Мороза кожен учасник мав можливість проявити себе - свої уміння, кмітливість, швидкість. Усі вітали з Новим 2020 роком, бажаючи миру, добра та радості. Новорічне дійство продовжилось дискотекою.

ПРАЦЮВАЛА АДМІНКОМІСІЯ

У селищній раді  відбулося засідання адміністративної комісії при виконавчому комітеті Старосинявської селищної ради. Голова адмінкомісії Андрій Карпушин відкрив засідання, на яке прибуло 7 членів комісії із 11.

Шановні жителі Старосинявської громади!

Завершує свою ходу 2019 рік… Він для кожного був сповнений надій і тривог, складних випробувань, долання перешкод та здійснення планів. Ми з гідністю витримали усі труднощі та випробування, разом плідно працювали на розвиток Старосинявської громади, за що щиро дякую вам усім за підтримку, розуміння та допомогу.

ПОДАРУНКИ ПІД НОВОРІЧНУ ЯЛИНКУ

Останні дні 2019 року символізували не лише швидкоплинність подій, а й стали рубежем підбиття підсумків роботи, приємних зустрічей та вітань. Приємними були хвилини спілкування 48-ми одиноких громадян похилого віку Новосинявського будинку-інтернату для громадян похилого віку із першим заступником селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради Андрієм Карпушином та приватним підприємцем Хачатрян А.О., які виконали почесну місію - передали щирі вітання із новорічно-різдвяними святами від селищного голови Віталія Здебського мешканцям будинку-інтернату та кожному вручили подарунки.

ТЕПЛО ТА УВАГА КОЖНІЙ ДИТИНІ

Новорічні свята символізують втілення дитячих мрій та віру у диво. Особливо це стосується бажань дітей, позбавлених у житті найважливішого – батьківського тепла та уваги. Тому турбота про дітей – це чи не найперший обов’язок дорослих. На новорічно-різдвяні свята жодна дитина не повинна залишитись без подарунка, уваги та теплого слова. Тому селищним головою Віталієм Здебським організовано виїзди фахівців центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді із подарунками для діток.

«Хай дім достатком повниться й добром!»

Сьогодні 27 грудня 2019 року о 9.00 у фойє Старосинявського районного Будинку культури відбувся новорічний ранок для дітей учасників бойових дій в зоні АТО/ООС та дітей-сиріт, організований Старосинявською селищною радою спільно із Старосинявською громадської організацією учасників бойових дій в зоні проведення АТО.

ГОЛОВА ГРОМАДИ ПРОАНАЛІЗУВАВ РОБОТИ НА ОБ‘ЄКТАХ

2019 рік завершується. Старосинявська селищна рада у 2018-2019 роках розпочала ряд робіт на об’єктах в галузях освіти та охорони здоров’я, котрі мають продовжитися в наступному році враховуючи державні субвенції. З метою контролю за дотриманням вимог чинного законодавства та ходом виконання ділянок робіт селищний голова Віталій Здебський відвідав об’єкти на території громади, на яких активно продовжуються роботи щодо капітального ремонту відповідних площ. Відбулася робоча зустріч із працівниками підрядних організацій, проведено аналіз зробленого, обговорено процес та терміни завершення виконання робіт.