Фото без описуВідбулося урочисте зібрання з нагоди Всеукраїнського дня бібліотек.Бібліотека – це той храм, де завжди народжується і зберігається духовність. Вже другий рік ми відзначаємо Всеукраїнський День бібліотек в умовах воєнного стану. Уся країна об’єдналася для боротьби з рашизмом, а бібліотеки для своїх громад стали і точкою опори, і місцем сили, і простором для спільнодії.

Напередодні, 29 вересня, у читальному залі центральної книгозбірні відбулися урочистості з нагоди відзначення Всеукраїнського Дня бібліотек за участю першого заступник селищного голови Олександра Попика, в.о. начальника відділу культури, національностей, релігії та туризму Старосинявської селищної ради Ганни Бортнік, директорки КЗ "Старосинявська центральна бібліотека Старосинявської селищної ради" Ольги Іванець, бібліотечних працівників громади, гостей.

Захід розпочали з хвилини мовчання в пам’ять про кожного, хто загинув в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. 

«Шановні бібліотекарі! Висловлюємо вам вдячність за ваше велике добре серце, за надійність і вірність обраному фаху, багатогранну благородну діяльність, активну громадську позицію, високий рівень професіоналізму та ініціативність у нелегкій почесній справі. У цей день щиро вітаємо всіх бібліотекарів із професійним святом – Всеукраїнським Днем бібліотек! Дякуємо ЗСУ! Слава Україні!» – сказала ведуча заходу Олена Поліщук, а далі запросила до слова першого заступника селищного голови Олександра Попика.

Олександр Федорович у своєму вітальному виступі зазначив, що бібліотеки завжди були і залишаються символом культури суспільства, взірцем його духовності. Подякував за наполегливу творчу працю всім працівникам бібліотечних установ громади та вручив грамоти селищної ради за сумлінну працю, добросовісне, професійне виконання своїх обов’язків та з нагоди Всеукраїнського для бібліотек кращим працівникам.

З привітальними словами звернулась до присутніх в.о. начальника відділу культури, національностей, релігії та туризму Старосинявської селищної ради Ганна Бортнік, яка кращих працівників бібліотечної галузі відзначила грамотами відділу культури.

До учасників заходу звернулася директорка бібліотеки Ольга Іванець, яка розповіла про те, як бібліотекарі традиційні форми роботи поєднують з волонтерською допомогою ЗСУ та наскільки сьогодні важлива популяризація української книги. А також повідомила про те, що Мшанецька сільська бібліотека-філія (бібліотекар Тетяна Заїкун) стала переможцем першого етапу обласного конкурсу публічних бібліотек на кращу організацію краєзнавчої роботи «Бібліотека – центр краєзнавчої інформації». Ольга Миколаївна привітала всіх з професійним святом та побажала, щоб кожен день приходили нові читачі, полиці поповнювались новими книгами, а бібліотеки були тим місцем, куди хочеться прийти, де завжди цікаво і захоплююче.

Також з промовою виступила завідувачка  Олексіївської сільської бібліотеки-філії Надія Майдан.

До слів привітань приєднались також працівники централізованої бухгалтерії відділу культури, національностей, релігії та туризму Старосинявської селищної ради Ірина Камінна та Тетяна Левчук.

Подарунком до зібрання стали музичні вітання працівників будинку культури «Ритм», що презентували працівникам бібліотечних закладів святковий піднесений настрій.

Більшість українських бібліотек під час війни не припиняли роботу. Вони не лише обслуговують користувачів, проводять культурно-просвітницькі заходи, забезпечують мешканців громади і переселенців достовірною інформацією, а й перетворилися на волонтерські центри допомоги Збройним Силам України і внутрішньо переміщеним особам. Невеличкий фотозвіт про волонтерську діяльність учасники заходу мали змогу побачити на книжковій виставці «Бібліотека - мудрий дім душі» та ознайомитись з виставкою видавничої продукції методично-бібліографічного відділу «Видавнича палітра». Зазначимо, що бібліотечним девізом у 2023 році є «Бібліотека – твоя синергія Перемоги».

Віримо в Збройні Сили України та незламний волелюбний дух українського народу!

Бажаємо усім нам Перемоги!

Слава Україні!

З Всеукраїнським днем бібліотек!

 

Комунальний заклад

«Старосинявська центральна бібліотека»

Старосинявської селищної ради