Фото без опису

 

Я всиновила дитину з інвалідністю, коли їй було 5 років. Чи маю я право на призначення пенсії в 50 років? ВАЖЛИВО

Я всиновила дитину з інвалідністю, коли їй було 5 років. Чи маю я право на призначення пенсії в 50 років?

Згідно з пунктом 3 статті 115 Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” жінки, які народили п’ятьох або більше дітей та виховали їх до шестирічного віку, матері осіб з інвалідністю з дитинства, які виховали їх до зазначеного віку, мають право на дострокову пенсію за віком після досягнення 50 років та за наявності страхового стажу не менше як 15 років.

Вітання секретаря ради з Днем медичного працівника

Вітання секретаря ради з Днем медичного працівника

Шановні працівники медичної галузі Старосинявської громади! Прийміть сердечні вітання з нагоди вашого професійного свята! Згідно Указу Президента України від 13 червня 2023 року  в Україні прийнято відзначати щороку професійне свято працівників сфери охорони здоров'я - День медичних працівників  27 липня.

27 липня – День медичного працівника ВІТАННЯ

27 липня – День медичного працівника

Це професійне свято присвячене всім медикам, тим, хто давав клятву Гіппократа. Його відзначають всі, хто  тісно пов’язаний з турботою про здоров ‘я людей, традиційно кожного року влітку. Професія медика одна з основних, адже кожна людина зустрічається з медиками від самого народження і завдячує їм своїм життям. Медичні працівники – це ті, хто самовіддано виконують свій професійний обов’язок, проявляють високу майстерність, щире співчуття і піклування, для кого зцілення є святим обов’язком  і особливим покликанням.

Належний рівень бюджетного забезпечення громад обговорили на Загальних зборах Хмельницького РВ Асоціації міст України ФОТО

Належний рівень бюджетного забезпечення громад обговорили на Загальних зборах Хмельницького РВ Асоціації міст України

До позачергового засідання Загальних зборів Хмельницького регіонального відділення Асоціації міст України, яке відбулось напередодні, 24 липня, в онлайн-форматі долучились понад пів сотні представників органів місцевого самоврядування – голови громад, їх заступники, працівники фінпідрозділів міських, селищних та сільських рад. Долучився до обговорення і Виконавчий директор Асоціації Міст України Олександр Слобожан.

Як подати онлайн-заяву про надання соціальної послуги натуральної допомоги ВАЖЛИВО

Як подати онлайн-заяву про надання соціальної послуги натуральної допомоги

Соціальна послуга натуральної допомоги надається людині, потерпілій внаслідок нещасного випадку на виробництві або професійного захворювання, шляхом виплати щомісячної грошової компенсації вартості заходів, необхідних для надання соціальної послуги натуральної допомоги (Порядок організації надання деяких соціальних та медичних послуг потерпілим внаслідок нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 28.04.2023 № 438).

Організували допомогу для поранених ФОТО

Організували допомогу для поранених

Працівниками відділу «Ветеранський простір» Старосинявського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) висловлює щиру подяку усім, хто підтримав акцію допомоги  пораненим бійцям ЗСУ зі збору необхідної допомоги для лікування та реабілітації військовослужбовців у шпиталях.

Рятувальники Хмельниччини у Німеччині проходять навчання за стандартами ЄС ФОТО

Рятувальники Хмельниччини у Німеччині проходять навчання за стандартами ЄС

Шість днів поспіль у німецькому містечку Штутгард представники Служби порятунку удосконалюватимуть навики з пошуку людей під завалами за найвищими вимогами Європейського Союзу. Теоретичні та практичні знання отримують від спеціалізованої групи колег-іноземців, які за новими стандартами проводять відповідні роботи.

11 БРИГАДА ІМЕНІ МИХАЙЛА ГРУШЕВСЬКОГО НАЦІОНАЛЬНОЇ ГВАРДІЇ УКРАЇНИ ВАЖЛИВО

11 БРИГАДА ІМЕНІ МИХАЙЛА ГРУШЕВСЬКОГО НАЦІОНАЛЬНОЇ ГВАРДІЇ УКРАЇНИ

Воїни 11 бригади імені Михайла Грушевського Південного оперативно-територіального об’єднання НГУ з перших днів війни разом з усіма силами оборони встали на захист рідної землі. Приєднуйтесь до команди професіоналів! Посилання на офіційну сторінку бригади у соціальній мережі Facebook: https://www.facebook.com/3012NGU Посилання на офіційну сторінку бригади у соціальній мережі Instagram: https://www.instagram.com/vch3012/

Пільги на житлово-комунальні послуги для військовослужбовців та членів їх сімей ВАЖЛИВО

Пільги на житлово-комунальні послуги для військовослужбовців та членів їх сімей

Українські військові та члени їх сімей мають право скористатись пільгами на житлово комунальні послуги. Хто має таке право, які пільги передбачені та які документи для цього потрібні у матеріалі юристів системи безоплатної правничої допомоги (БПД).