Що треба знати про правець

В Україні реєструється все більше випадків захворювання на правець серед дітей. Їх можна було б уникнути завдяки імунізації.

24 березня – Всесвітній день боротьби проти туберкульозу

Що ж таке туберкульоз? Туберкульоз – це інфекційне захворювання, яке викликається особливим мікробом – мікобактерією туберкульозу. Туберкульоз може уражати всі органи і системи організму – очі, шкіру, кістки, суглоби, серце, мозок і мозкові оболонки, печінку, кишківник, нирки, чоловічі та жіночі статеві органи, лімфатичні вузли, однак у 95% випадків уражаються легені.

Профілактика поліомієліту

Поліомієліт повернувся в Україну. Ліків від цієї хвороби не існує, єдиний захист — щеплення. Зараз в Україні лише 80,1% дітей віком до 1 року отримали три дози щеплення від поліомієліту (дані МОЗ на 1.01.2022) за необхідних 95%. [тут можна додати дані по вашій області]

ЩО ТРЕБА ЗНАТИ ПРО НАДАННЯ ПЕРШОЇ ДОПОМОГИ

Перша допомога – це проведення найпростіших медичних заходів для порятунку життя, зменшення страждань потерпілого від надзвичайної ситуації і попередження розвитку можливих ускладнень. Професійно таку допомогу надають, звичайно ж, медики, але не завжди швидка допомога може прибути вчасно на місце події. Тому вміння кожного з нас надати першу необхідну допомогу постраждалим до прибуття служб порятунку може відіграти вирішальну роль у порятунку життя людини.

Обмороження, профілактика.

Якщо людина тривалий час перебуває на холоді, в неї може виникнути переохолодження всього організму, або загальне замерзання. Як правило, таке трапляється, якщо людина заблукала, скажімо, в лісі, вибилася з сил чи виснажена хворобою. Найчастіше замерзають люди у стані алкогольного сп'яніння. Ще серед чинників, що сприяють ураженню холодом, виділяють:

1 грудня – Всесвітній день боротьби зі СНІДом  

1 грудня світ відзначає день боротьби з СНІДом та толерантності з ВІЛ-позитивними людьми. За останні роки розповсюдження ВІЛ-інфекції серед підлітків та молоді набуло характеру епідемії.  Безумовно, СНІД – це трагедія для всієї людської спільноти. У суспільстві ми повинні з особливим співчуттям і підтримкою ставитися до людей з ВІЛ, адже найчастіше вони відчувають себе самотніми у боротьбі зі страшною недугою. Сьогодні вже немає людини, яка б не чула про ВІЛ, СНІД. Багато людей в Україні вважають себе обізнаними з цього питання. Проте більшість молодих людей вважають, що ця проблема – це щось далеке, що вона їх не стосується і не буде стосуватися в майбутньому. Факти доводять протилежне – кожного року фіксують все більше випадків захворювань на СНІД.

До Всесвітнього дня псоріазу.

Псоріаз ( або лускатий лишай ) – одне з найпоширеніших захворювань шкіри, опорно-рухового апарату та внутрішніх органів, яке суттєво погіршує якість життя людей. Псоріаз може впливати на працездатність людини, а також бути причиною стійкої втрати працездатності,тобто інвалідизації.На псоріаз хворіє 2-5% населення земної кулі. На території деяких країн та регіонів рівень захворювання досягає 10% і більше.На жаль останніми роками багатьом пацієнтам притаманний важкий перебіг захворювання,оскільки вони звертаються занадто пізно.

24 жовтня Всесвітній день боротьби з поліомієлітом

Щороку 24 жовтня відзначається Всесвітній день боротьби з поліомієлітом. В цей день світова медична спільнота закликає звернути увагу на захворювання та його профілактику. Україна досі лишається в переліку країн, де через низький рівень охоплення щепленнями зберігається ризик спалаху поліомієліту.

21 ЖОВТНЯ – ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ЙОДОДЕФІЦИТУ

Однією з умов міцного здоров`я є правильне харчування, котре збагачене вітамінами та мікроелементами. Йод – це другий мікроелемент після заліза, який є життєво необхідний організму для створення гормонів щитоподібної залози, яка регулює наш метаболізм.