Скарлатина – симптоми і лікування

Скарлатина – висококонтагіозне гостре інфекційне захворювання, яким зазвичай хворіють діти переважно у віці 2-10 років. Серед дорослого населення теж реєструються випадки зараження скарлатиною, але значно рідше. Вважається, що чим менша дитина, тим в більш легкій формі протікає це інфекційне захворювання. Це заразне захворювання викликається бета-гемолітичним стрептококом типу А. Тривалість інкубаційного періоду – від декількох годин до 12 днів.

Дифтерія: в чому небезпека і як захистити себе?

Дифтерія — це гостре інфекційне захворювання з повітряно-крапельним механізмом передачі, яке характеризується місцевим фібринозним запаленням (переважно слизових оболонок ротоглотки) та явищами загальної інтоксикації з переважним ураженням серцево-судинної та нервової систем.

Всесвітній день хворого на бронхіальну астму

Всесвітній день хворого на бронхіальну астму має щорічний характер і проводиться 11 грудня. Бронхіальна астма - одне з найбільш поширених хронічних захворювань у світі. За статистикою більше 5% дорослого населення і 10% дитячого страждають цим захворюванням.

Сальмонельоз це небезпечно!

Сальмонельоз – це гостре кишкове захворювання, яке перебігає у вигляді гастроентериту або гастроентероколіту. Актуальність сальмонельозу зумовлена значним його поширенням, частими спалахами, високою захворюваністю поміж дітей молодшого віку. У більшості країн світу спостерігається стійка тенденція до зростання захворюваності на сальмонельоз. Відноситься до однієї із найважчих кишкових захворювань.

«ЛЮДИ ДОЩУ» – ХТО ВОНИ? АБО ЩО ВИ ЗНАЄТЕ ПРО АУТИЗМ?

Поруч із нами ростуть незвичайні діти, їх називають «дітьми дощу»: вони грають з предметами не так, як більшість, вони радіють іншому. Для них не існує норм і правил, звичних для нас, їм незрозуміло і нецікаво те, що роблять звичайні дівчатка та хлопчики. У них свій, закритий для сторонніх світ, але їм дуже потрібна наша допомога, підтримка і розуміння.

С К А З – ХВОРОБА ТВАРИН І ЛЮДИНИ

С к а з – це гостре інфекційне захворювання, за якого уражається центральна нервова система і яке завжди закінчується смертю.

21 листопада - Міжнародний день відмови від паління

Міжнародний день відмови від паління (No Smoking Day) – відзначають щорічно у третій четвер листопада в більшості країн світу. Він встановлений Американським онкологічним товариством в 1977 році після того, як було визнано згубний вплив куріння на організм людини та здатність регулярного куріння провокувати розвиток раку.

Що таке дифтерія?

Дифтерія – інфекційне захворювання, яке протікає гостро, та характеризується запаленням переважно ротоглотки, основною причиною якого є потрапляння в організм бацили Леффлера (дифтерійна паличка). Збудник довго зберігається у зовнішньому середовищі (на поверхні предметів і в пилу - до 2 міс). Під впливом 10% розчину перекису водню гине через 3 хв, при обробці 1% розчином сулеми, 5% розчином фенолу, 50-60° етиловим спиртом - через 1 хв. Стійкий до низької температури, при нагріванні до 60°С гине через 10 хв. Інактивують дію збудника ультрафіолетові промені, розчини, які містять хлор, лізол та інші дезинфікуючі засоби.

Профілактика цукрового діабету

Цукровий діабет - це хвороба, коли організм не виробляє або неправильно використовує інсулін. Інсулін допомагає нам перетворити їжу в енергію.

Всесвітній тиждень обізнаності про антибіотики

11-17 листопада проводиться Світовий тиждень правильного використання антибіотиків. Він покликаний підвищити обізнаність населення та медиків про те, що антибіотики втрачають свою ефективність через невиправдано часте і неграмотне їхнє застосування. З часу відкриття антибіотиків пройшло понад 70 років. Ці ліки дозволили врятувати величезну кількість життів, виліковуючи бактеріальні інфекції, які в іншому разі були б смертельними. Але сьогодні в результаті надмірного захоплення антибіотиками посилюється стійкість до них. Це означає, що бактерії видозмінюються настільки, що антибіотики вже не чинять на них жодного впливу.