14 червня 2020 року - Всесвітній день донора крові. Донорство крові – акт милосердя!

У травні 2005 р., в ході Всесвітньої асамблеї охорони здоров’я, міністри охорони здоров’я світу одностайно прийняли заяву про прихильність і підтримку добровільного донорства крові. У резолюції WHA58.13 вони постановили щорічно проводити Всесвітній день донора крові 14 червня. Цього дня у 1868 році народився австрійський лікар К. Ландштейнер, який відкрив групи крові людини.

31 травня - Всесвітній день боротьби з тютюнопалінням

За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я тютюн щорічно убиває 5 мільйонів людей у світі, і ця цифра щорічно зростає. 110 тисяч таких смертей приходиться на Україну. В Україні тютюнопаління є причиною кожного п’ятого випадку смерті осіб віком понад 35 років.

Що треба знати про правець

В Україні реєструється все більше випадків захворювання на правець серед дітей. Їх можна було б уникнути завдяки імунізації. Інфографіка про те, що таке правець і чому він смертельно небезпечний, допоможе батькам зробити правильний вибір на користь вакцинації та убезпечити своїх дітей. А ще – спонукає дорослих замислитися, чи захищені і вони від цієї хвороби.

17 травня 2020 року – Всесвітній день пам’яті померлих від СНІДу

17 травня 2020 року відзначається Всесвітній день пам’яті померлих від СНІДу. Вперше цей день був відзначений в 1983 році в Сан-Франциско (США). На той момент у світі було зареєстровано лише кілька тисяч випадків захворювання на цю страшну хворобу. Організаторами проведення акції пам’яті померлих від СНІДу стали люди, яких особисто торкнулася трагедія втрати рідних і друзів.

ДИФТЕРІЯ

Дифтерія – інфекційне захворювання, яке протікає гостро, та характеризується запаленням переважно ротоглотки, основною причиною якого є потрапляння в організм бацили Леффлера (дифтерійна паличка).

ТУБЕРКУЛЬОЗ ВМІЄ ПІДСТЕРЕГТИ!

Що ж таке туберкульоз? Туберкульоз – це інфекційне захворювання, яке викликається особливим мікробом – мікобактерією туберкульозу. Туберкульоз може уражати всі органи і системи організму – очі, шкіру, кістки, суглоби, серце, мозок і мозкові оболонки, печінку, кишківник, нирки, чоловічі та жіночі статеві органи, лімфатичні вузли, однак у 95% випадків уражаються легені.

КІР – ІНФЕКЦІЯ НЕБЕЗПЕЧНА !

Кір – це гостре інфекційне захворювання, яке найчастіше вражає дітей. Але можуть захворіти і дорослі, яких у дитинстві обминула ця недуга. Хвороба заразна. Її викликає вірус кору. Характеризується високою температурою, кашлем, нежитем, кон’юнктивітом, характерним висипом на шкірі. Дуже небезпечна для маленьких дітей. Якщо дитині ще немає двох років, хвороба часто супроводжується важкими та небезпечними для життя легеневими ускладненнями.

РЕКОМЕНДАЦІЇ ДЛЯ НАСЕЛЕННЯ ( за наявності симптомів гострого вірусного захворювання та перебування у Китайській Народній Республіці )

Спостерігайте за станом здоров'я: щоденно вимірюйте температуру тіла і у випадку появи симптомів зверніться до лікаря. Ваш стан здоров'я зараз: наявність симптомів захворювання у вигляді підвищення температури тіла,утрудненого дихання, кашлю.

Коронавірус: симптоми та профілактика

Коронавірус — це гостре вірусне захворювання, що характеризується переважним ураженням дихальної системи та шлунково-кишкового тракту. Коронавірус є зоонозною інфекцією, тобто може передаватися людям від тварин.

ГЕПАТИТИ: ШЛЯХИ ПЕРЕДАВАННЯ ТА ПРОФІЛАКТИКА

Гепатит — це захворювання печінки запального характеру, як правило, вірусного походження. Гепатит B і C — два основних типи з п’яти різних інфекцій гепатиту — є причиною 96% всіх випадків смерті від гепатиту. Близько 325 млн людей у ??світі живуть з хронічною інфекцією, спричиненою вірусом гепатиту B або вірусом гепатиту C.