21 ЖОВТНЯ – ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ЙОДОДЕФІЦИТУ

Однією з умов міцного здоров`я є правильне харчування, котре збагачене вітамінами та мікроелементами. Йод – це другий мікроелемент після заліза, який є життєво необхідний організму для створення гормонів щитоподібної залози, яка регулює наш метаболізм.

28 вересня – Всесвітній День боротьби зі сказом

Цей день покликаний підвищувати інформованість населення про наслідки сказу у людини і тварин, про те, наскільки складно попередити захворювання серед людей, не проводячи належні профілактичні заходи серед тварин.

24 вересня - Всесвітній тиждень сітківки ока

Всесвітній тиждень сітківки ока проводять 24 вересня, починаючи з 2010 року. Мета даного заходу підвищити обізнаність людей про найбільш відомі дегенеративні захворювання сітківки ока (діабетична ретинопатія, макулярна дегенерація, відшарування сітківки). Успішна, і мабуть, єдина умова успішної боротьби із захворюваннями сітківки ока — це своєчасна діагностика. Навіть якщо Ви добре бачите та вважаєте себе здоровим, все одно необхідно щороку відвідувати офтальмолога, особливо якщо у Ваших близьких є проблеми з очима. Слід пам'ятати, що ніякі каплі, таблетки та мазі не лікують відшарування сітківки, тільки оперативні втручання допоможуть відновити зір та зберегти очі.

15 вересня – Всесвітній день боротьби з лімфомами

За даними Центру медичної статистики МОЗ України, щороку в Україні фіксують понад 3,5 тисячі нових випадків лімфоми. Лімфоми – це група злоякісних пухлин крові, для якої характерним є ураження клітин лімфатичної системи.

Грип та його профілактика: поради лікаря

Грип – гостре респіраторне вірусне захворювання з крапельним механізмом передачі, яке характеризується гострим початком, переважним ураженням верхніх дихальних шляхів і загальною інтоксикацією. Збудники хвороби – віруси, за типом вірусу А, В, С.

31 травня - Всесвітній день боротьби з тютюнопалінням

Всесвітній день  боротьби з тютюнопалінням  — встановлений у 1987 році Всесвітньою організацією охорони здоров’я, відзначається 31 травня кожного року. В цей день по всьому світу проходять антитютюнові акції. Тютюнопаління – один з найбільш поширених видів побутової токсикоманії, найбільш поширена у всьому світі шкідлива звичка. Залежність від тютюну внесено в Міжнародну класифікацію хвороб. Нікотин є своєрідним стимулятором нервової системи, що має патологічний вплив на організм особливо у розвитку ракових хвороб.

ВСЕСВІТНІЙ ТИЖДЕНЬ ІМУНІЗАЦІЇ: ПАНДЕМІЯ НЕ СКАСОВУЄ РУТИННУ ВАКЦИНАЦІЮ

24 квітня 2021 року стартував Всесвітній тиждень імунізації, і триватиме до 30 квітня. Гасло цьогорічної кампанії «Вакцини зближують нас». Її мета - підвищити рівень охоплення щепленнями завдяки кращій обізнаності й розумінню процесу імунізації.

Туберкульоз – хвороба небезпечна!

24 березня – Всесвітній день боротьби з туберкульозом, який у нашій державі залишається поширеним інфекційним захворюванням, але все ж таки не прогресує.

Профілактика гіпертонічної хвороби.

Гіпертонічна хвороба – стійке підвищення артеріального тиску (АТ) крові більше 140/90 мм рт.ст. Нормальним вважається АТ, що не перевищує 140/90 мм.рт.ст., проте згідно сучасних класифікацій виділяють: оптимальний (120/80 мм рт.ст.), нормальний (менше 130/85 мм рт.ст.), високий нормальний (130-139/85- 89 мм рт.ст.) АТ.