Вживання алкоголю - фактор ризику серцево-судинних захворювань. Чим загрожує спиртне та як від нього відмовитися

А токсична дія спиртного шкодить серцево-судинній системі: клітини серцевого м'яза особливо чутливі до алкоголю та при цьому повільно відновлюються. Як результат, підвищується ризик розвитку кардіоміопатії, ішемічної хвороби серця, артеріальної гіпертензії, ураження артерій та інсульту. Пригадай ще один міф — мовляв, помірна кількість алкоголю не загрожує організму. Але це не так. Як наголошує Всесвітня організація охорони здоров'я, безпечної дози алкоголю не існує. Ні одного келиха, ні половини склянки! 

ВАЖЛИВО

Причини, щоб кинути курити і зберегти здоров’я

Причини кинути курити можуть бути у кожного свої. Для того, щоб підтримувати власну мотивованість до припинення куріння, варто розібратися, які ж причини є пріоритетними саме для вас. Рекомендуємо подумати над цим та виписати важливі для вас причини на окремому листочку. Його можна прикріпити десь на видному місці або покласти туди, де ви зазвичай зберігаєте сигарети. Тоді кожного разу, коли ви захочете взяти сигарету, цей список буде нагадувати про ваше рішення кинути курити.

10 жовтня – Всесвітній день психічного здоров’я

За визначенням ВООЗ, психічне здоров’я – це стан душевного благополуччя, яке дає кожній людині можливість здійснювати власний потенціал, долати звичайні життєві стреси, плідно працювати.

ВАЖЛИВО

ЯК УБЕРЕГТИ СЕБЕ ВІД КИШКОВИХ ІНФЕКЦІЙ

До кишкових інфекцій відносяться такі захворювання, як холера, черевний тиф, паратифи, сальмонельози, дизентерія, ешерихіози, вірус­ний гепатит та ін. Інфекційні хвороби цієї групи викликаються різно­манітними збудниками - найпростішими, бактеріями, вірусами.

Остеохондроз і його профілактика

Остеохондроз – це захворювання хрящової поверхні кісток, переважно хребта (у попереку, шийному та грудному відділах), колінних та тазостегнових суглобів. Остеохондроз дуже поширене захворювання, воно зустрічається майже у половини дорослого населення віком від 25 до 55 років. Хоча він частіше починає проявлятися після 35 років, сама хвороба починає розвиватися значно раніше. Остеохондроз дуже неприємна хвороба, оскільки вражає чутливі та важливі частини тіла, зокрема хребет. Лікують остеохондроз у медичному центрі Уросвіт.

КІР – ІНФЕКЦІЯ НЕБЕЗПЕЧНА !

Кір – це гостре інфекційне захворювання, яке найчастіше вражає дітей. Але можуть захворіти і дорослі, яких у дитинстві обминула ця недуга. Хвороба заразна. Її викликає вірус кору. Характеризується високою температурою, кашлем, нежитем, кон’юнктивітом, характерним висипом на шкірі. Дуже небезпечна для маленьких дітей. Якщо дитині ще немає двох років, хвороба часто супроводжується важкими та небезпечними для життя легеневими ускладненнями.

ВАЖЛИВО

26 червня - Міжнародний день боротьби з наркоманією та незаконним розповсюдженням наркотиків

Відчуття щастя – це те, що людина отримує як результат власних перемог і досягнень. Ми щасливі, коли перемагаємо власні страхи, ми щасливі, коли наші досягнення втілюються у життя, коли кохаємо, народжуємо дітей, коли у мандрівках споглядаємо казкові пейзажі… ми можемо мати здатність бути щасливими все наше життя…