ВАЖЛИВО

14 листопада – Всесвітній день боротьби з цукровим діабетом

Що необхідно знати про цукровий діабет: його типи, симптоми, ускладнення? Цукровий діабет — це хронічне захворювання, при якому підшлункова залоза не виробляє достатньої кількості інсуліну або ж організм не може ефективно використовувати вироблений інсулін. Знаючи про фактори ризику, можна запобігти виникненню цукрового діабету.

Інфаркт міокарда: симптоми та перша допомога

46 % смертей серед українців є наслідком ішемічної хвороби серця, гострим проявом якої є інфаркт міокарда. Причому “вік” інфаркту молодшає  -  і нині його жертвами стає все більше людей, молодших за 30 років.

ВАЖЛИВО

14 листопада -День боротьби проти діабету

Діабет – це хронічне захворювання, при якому підшлункова залоза не виробляє достатньої кількості інсуліну (гормону, який регулює рівень цукру (глюкози) у крові) або ж організм не може ефективно використовувати вироблений інсулін. За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, майже 422 мільйони людей у всьому світі хворіють на цукровий діабет, а 1,5 мільйона смертей щороку безпосередньо пов’язані з цим захворюванням.

Зірки на варті серця: відмова від алкоголю

Безпечної дози алкоголю не існує?  Саме так - наголошує Всесвітня організація охорони здоровʼя. Адже алкоголь - це токсин, який вражає всі органи, а особливо - серце та судини.

29 жовтня – Всесвітній день боротьби з інсультом

Проблема боротьби з інсультом – є світовою проблемою, тому що ця патологія є головною причиною смертності не тільки в Україні, а і у розвинутих країнах ЄС та США. 29 жовтня об’явлений Всесвітньою асоціацією боротьби з інсультом Всесвітнім Днем боротьби з інсультом.

ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ БОРОТЬБИ З ПОЛІОМІЄЛІТОМ

Щороку 24 жовтня відзначається Всесвітній день боротьби з поліомієлітом. В цей день світова медична спільнота закликає звернути увагу на захворювання та його профілактику. Україна досі лишається в переліку країн, де через низький рівень охоплення щепленнями зберігається ризик спалаху поліомієліту.

Вживання алкоголю - фактор ризику серцево-судинних захворювань. Чим загрожує спиртне та як від нього відмовитися

А токсична дія спиртного шкодить серцево-судинній системі: клітини серцевого м'яза особливо чутливі до алкоголю та при цьому повільно відновлюються. Як результат, підвищується ризик розвитку кардіоміопатії, ішемічної хвороби серця, артеріальної гіпертензії, ураження артерій та інсульту. Пригадай ще один міф — мовляв, помірна кількість алкоголю не загрожує організму. Але це не так. Як наголошує Всесвітня організація охорони здоров'я, безпечної дози алкоголю не існує. Ні одного келиха, ні половини склянки!