Профілактика корости

Короста - це інфекційне паразитарне захворювання, збудником якого є коростяний кліщ. Стан досить неприємний, спричиняє дискомфорт. Знати симптоми зараження коростяним кліщем повинен кожний – це допоможе відразу розпочати лікування та запобігти інфікуванню інших. Кліщ паразитує тільки на шкірі людини. Цикл розвитку коростяного кліща триває 14-20 днів. Його життєвий цикл складається з двох періодів - репродуктивного (від яйця до личинки) і метаморфічного (від личинки до молодого кліща). Ходи в роговому шарі шкіри хворого на коросту прокладають запліднені самки і личинки - німфи.

Грип

Грип – особливо агресивна респіраторно-вірусна інфекція, інкубаційний період якої триває від кількох годин до двох діб. Як правило, грип починається з короткочасного ознобу з наступним різким підвищенням температури до 38-39° С, потім з′являється загальна слабкість, ломота у всьому тілі, сильний головний біль, біль при рухах очима.

Обережно: отруйні гриби!

У самому розпалі сезон збирання грибів. Мало знайдеться таких людей, які не люблять ласувати цим делікатесом. Для багатьох збирання грибів - це захопливе полювання, яке іноді називають «тихим». Україна належить до країн, у яких їстівні дикорослі гриби – традиційний компонент харчового раціону населення.

24 жовтня - Всесвітній день боротьби з поліомієлітом

Щороку 24 жовтня відзначається Всесвітній день боротьби з поліомієлітом (WORLD POLIO DAY), заснований за ініціативою міжнародної неурядової організації Rotary International з метою привернути увагу світової спільноти до проблеми захворювання на поліомієліт та завершення більш як 30-річної боротьби за викорінення цього небезпечного захворювання на всій планеті. Поліомієліт - гостре інфекційне захворювання вірусного походження, яке виникає в результаті інфікування одним з трьох типів вірусів поліомієліту та уражає центральну нервову систему, викликаючи паралічі та закінчується у важких випадках смертю.

18 жовтня - Всесвітній день менопаузи

Жіночий організм – складно влаштована саморегульована система, яка здатна на чудеса – виношувати і народжувати дітей. Період, коли жінка може відтворювати потомство – найбільш здоровий і в фізіологічному і в емоційному плані. Однак фізіологічна менопауза – час, коли згасає функція відтворення – часто приносить неприємності в плані загального відчуття свого стану. Настає менопауза у жінок приблизно після сорока п’яти років, хоча в деяких випадках вона може як затримуватися, так і приходити раніше.  

15 жовтня – Всесвітній день боротьби з раком молочної залози

Мета дня – звернути увагу жінок на серйозність ризиків захворювання раком молочної залози, поінформувати їх про вирішальні чинники у запобіганні раку грудей, про профілактику і лікування цього захворювання.

«СЕКРЕТИ АКТИВНОГО ДОВГОЛІТТЯ»

"Купити здоров'я не можна, його можна тільки заробити своїми власними постійними зусиллями. Тільки наполеглива і наполеглива робота над собою дозволить кожному зробити себе енергійним довгожителем, насолоджуватися нескінченним здоров'ям. Я сам заробив здоров'я своїм життям. Я здоровий 365 днів на рік. У мене не буває ніяких хвороб, втоми, дряхлості тіла. І ви можете добитися таких результатів!".

ЯК ВБЕРЕГТИСЯ ВІД ХВОРОБИ «СКАЗ» ?

У медичному календарі дат червоним вікном висвічується - Всесвітній день боротьби зі сказом є ініціативою благодійної організації «Альянс по боротьбі зі сказом» (ARC) та «Центрів боротьби з хворобами і профілактики хвороб» (CDC), Атланта, у Сполучених Штатах Америки за підтримки Всесвітньої Організації Охорони здоров’я. Цей День має щорічний характер і проводиться 28 вересня.