ВАЖЛИВО

Кардіохірургія вирішить усі проблеми з серцем

Так, хірург дійсно може врятувати життя при інфаркті або ж допомогти знизити інтенсивність нападів при стенокардії. Однак, хвороба буде прогресувати далі, адже сучасна кардіологія  - не панацея. І жодна операція не зможе повністю відновити здоров’я.

ВАЖЛИВО

Міф №6. Немає сенсу кидати курити при тривалому стажі

Інколи цей міф звучить ще й так: «мені вже пізно кидати курити». Та насправді після твоєї останньої викуреної сигарети: ✔ через 20 хвилин нормалізуються пульс та артеріальний тиск; ✔️ через 12 годин кров повністю очищується від чадного газу;

ВАЖЛИВО

Зайва вага не впливає на розвиток серцево-судинних захворювань?

Міф №2. Зайва вага не впливає на розвиток серцево-судинних захворювань. Зайва вага не впливає на розвиток серцево-судинних захворювань. Та насправді це працює навпаки: якщо є надлишок ваги серце змушене перекачувати більший об’єм крові й тим самим зношувати свій «ресурс» значно раніше. Як зрозуміти, чи маєш ти зайву вагу?

ВАЖЛИВО

Про 10 міфів про серцево-судинні захворювання

Серцево-судинні захворювання є причиною смертності №1 в Україні  - їхня частка становить 64% летальних випадків серед усього населення. А основна група ризику - саме чоловіки працездатного віку. Довкола теми серцево-судинних захворювань існує чимало міфів. Наприклад, багато людей вважають, що, маючи хвороби, серця не можна займатись фізичною активністю, що кардіохірургія здатна повністю відновити здоров’я, а холестерин і жири -  це суцільне зло для серцево-судинної системи. Лікарі та медсестри Золотоніського центру сімейної медицини готові розвінчати топ-10 міфів про захворювання серця. Дивися відео та пиши у коментарях, у що раніше помилково вірив ти. А дізнатися більше про фактори ризику розвитку серцево-судинних хвороб можна на сайті: https://cvd.phc.org.ua/ #СтаньНаВартіСвогоСерця Ініціатива відбувається в межах Україно-швейцарського проєкту «Діємо для здоров’я».

ВАЖЛИВО

18-24 листопада - Всесвітній тиждень обізнаності про стійкість до протимікробних препаратів

Всесвітній тиждень інформування про антимікробну реакцію - це щорічна глобальна кампанія, спрямована на підвищення обізнаності та розуміння антимікробної реабілітації та популяризацію найкращих практик серед зацікавлених сторін "Одне здоров'я" для зменшення появи та поширення інфекцій, стійких до ліків.

Зірки на варті серця: відмова від тютюну

Безпечного куріння не існує! Проста й давно відома істина, що стосується як звичайних сигарет, так і електронних, а також тютюнових виробів для нагрівання й кальянів.