ОБСТЕЖЕНО 29  ДІТЕЙ У СЕЛАХ ЗАЛІССЯ, ПОДОЛЯНИ

ОБСТЕЖЕНО 29 ДІТЕЙ У СЕЛАХ ЗАЛІССЯ, ПОДОЛЯНИ

З метою надання медичної допомоги жителям Старосинявської громади працівниками КНП «Старосинявський ЦПМСД», відбувся виїзд в с. Залісся, с. Подоляни для надання медико-консультативної допомоги мешканцям цих сіл. Роботу очолювала сімейний лікар Новосинявської АЗП/СМ Кравчук В.І., сімейна медсестра Новосинявської АЗП/СМ Завальна З.В., крім того в складі бригади також працювала фельдшер ФП с.Подоляни Левчук О.М. У ході заходу медичними працівниками було оглянуто понад 143 жителів сіл, в тому числі 29 дітей; проведено лабораторні та діагностичні обстеження. Усім відвідувачам нагадували про важливість підписання декларації з сімейним лікарем, пацієнти отримали відповіді на найбільш поширені і болючі питання стосовно медичної реформи, в тому числі й реформування сільської ланки.

«СТЕЛИСЯ БАРВІНКУ»

«СТЕЛИСЯ БАРВІНКУ»

У м. Хмельницькому в обласному науково – методичному центрі культури і мистецтва відбувся огляд – конкурс народних звичаїв та обрядів «Стелися барвінку». Метою конкурсу є охорона і збереження нематеріальної культурної спадщини, відродження та популяризація звичаїв, традицій та обрядів, що побутують на Хмельниччині, підтримка багатонаціональних культурних традицій.

85-ті роковини Голодомору 1932-33 років на Старосинявщині. Пам'ятаємо.

85-ті роковини Голодомору 1932-33 років на Старосинявщині. Пам'ятаємо.

У суботу 24 листопада 2018 року  у центрі селища  Стара Синява біля Меморіалу пам’яті  жертвам  Голодомору 1932-33 років  відбувся  мітинг-реквієм до Дня пам’яті 85-ій річниці жертв голодомору із запаленням свічок та покладанням квітів. Події  33-го особливо жорстокі, їх  треба пам’ятати, щоби ніколи не повторити… Події, вчинені комуністичним тоталітарним режимом, геноциду Українського народу - Голодомору 1932-1933 років, голодоморів 1921-1922, 1946-1947 років в Україні, вони й нині боляче торкаються душі.

З нагоди 100 – річчя подій Української революції

З нагоди 100 – річчя подій Української революції

З метою вшанування традицій боротьби за незалежність і соборність України і військової звитяги захисників рідної землі, визнання історичного значення подій, пов'язаних з визвольною боротьбою початку XX століття та утвердженням української державності у формі Української Народної Республіки, Української Держави і Західноукраїнської Народної Республіки 16.11.2018 року у читальному залі районної бібліотеки для дорослих зібралися на краєзнавчі читання, приурочені 100-річчю подій Української революції 1917-1921 років та вшанування пам’яті її учасників, юні краєзнавці закладів загальної середньої освіти Старосинявської селищної ради та їх наставники.

Світлій  пам’яті земляків. Ми пам’ятаємо.

Світлій пам’яті земляків. Ми пам’ятаємо.

У селищній відбулася нарада щодо підготовки та проведення заходів з відзначення 85-их роковин Голодомору 1932-1933 років в Україні – геноциду Українського народу на території Старосинявської селищної ради.

Старосинявська громада долучиться до Всеукраїнської  акції «16 днів проти насильства»

Старосинявська громада долучиться до Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства»

22 грудня в Старосинявській селищній раді відбулося засідання організаційного комітету щодо підготовки та проведення щорічної Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства», яка триватиме з 25 листопада по 10 грудня.

МЕДИЧНА РЕФОРМА: ШЛЯХИ ВПРОВАДЖЕННЯ

МЕДИЧНА РЕФОРМА: ШЛЯХИ ВПРОВАДЖЕННЯ

Про подальші перспективи реформування галузі охорони здоров’я йшлося під час зустрічі, що відбулася в облдержадміністрації 21 листопада. В зустрічі взяли участь голова обласної ради Михайло Загородний, заступник голови облдержадміністрації Світлана Павлишина, керівник експертної групи з питань реформування системи охорони здоров’я Директорату медичних послуг МОЗ Тетяна Орабіна.

ПІД ЧАС ВИЇЗДУ   ОГЛЯНУТО ПОНАД 450 ЖИТЕЛІВ СІЛ

ПІД ЧАС ВИЇЗДУ ОГЛЯНУТО ПОНАД 450 ЖИТЕЛІВ СІЛ

2018 рік проголошено роком розвитку сільської медицини. 31 грудня 2017 року набув чинності закон №7117 «Про підвищення доступності та якості медичного обслуговування в сільській місцевості» особливо на віддалені села району.

«Згадай, з чого починалася революція?»

«Згадай, з чого починалася революція?»

Сьогодні 21 листопада 2018 року в читальному залі Старосинявської центральної районної бібліотеки відбувся «круглий стіл» на таку тему. Захід присвячено подіям, які відбувалися в 2004, 2014 роках, з нагоди відзначення 5 річниці Революції Гідності та Свободи. Захід організовано працівниками Старосинявської ЦРБ.