ВІДБУЛОСЯ ЗАСІДАННЯ  ВИКОНКОМУ

ВІДБУЛОСЯ ЗАСІДАННЯ ВИКОНКОМУ

У селищній раді проходило засідання виконавчого комітету, яке провів селищний голова Віталій Здебський. Розглянуто ряд актуальних питань.

ЗА  ПОРУШЕННЯ ПРАВИЛ БЛАГОУСТРОЮ МІНІМАЛЬНИЙ ШТРАФ 340 грн.

ЗА ПОРУШЕННЯ ПРАВИЛ БЛАГОУСТРОЮ МІНІМАЛЬНИЙ ШТРАФ 340 грн.

У селищній раді   відбулося засідання адміністративної комісії при виконавчому комітеті Старосинявської селищної ради, яке провела заступник голови адміністративної комісії Оксана Олександрівна Бондарчук. Участь в роботі комісії взяли 6  членів комісії із 11.  

Скажемо насильству: «НІ!»

Скажемо насильству: «НІ!»

У рамках акції „16 днів проти насилля” фахівцями із соціальної роботи в Заставецькій загальноосвітній школі І-ІІ ступенів серед учнів проведено лекцію «Скажемо насильству НІ!!!» В рамках цієї теми проведена вулична акція серед жителів Старосинявської об’єднаної територіальної громади «Стоп насильство!».

КОМАНДА  «ЕКСТРИМ» ВИБОРОЛА ПЕРЕМОГУ  В «ХОМІ»

КОМАНДА «ЕКСТРИМ» ВИБОРОЛА ПЕРЕМОГУ В «ХОМІ»

У приміщенні актової зали Старосинявського НВК «ЗОШ І-ІІІ ст.,гімназія» ім. Олександра Романенка відбувся районний етап гри Клубу Веселих та Найкмітливіших серед учнівських команд молодіжного патріотично-правового руху «ХОМА» закладів загальної середньої освіти Старосинявщини. КВН «ХОМА» проводиться з метою розвитку патріотично-правового руху в регіоні, здійснення діяльності, спрямованої на реалізацію та захист прав та свобод молодого покоління, удосконалення морального виховання, підвищення правосвідомості, запобігання дитячому дорожньо-транспортному травматизму, організації змістовного дозвілля дітей.

НОВА УКРАЇНСЬКА ШКОЛА У СТАРОСИНЯВСЬКІЙ ГРОМАДІ:  діти чекають змін

НОВА УКРАЇНСЬКА ШКОЛА У СТАРОСИНЯВСЬКІЙ ГРОМАДІ: діти чекають змін

Що собою являє Нова українська школа? Якою вона є в Старосинявській ОТГ? Багато питань адресували батьки вихованців і вчителям, і керівництву селищної ради. З нового навчального року – 2018-2019р.р. першокласники пішли навчатися в НУШ. На організацію роботи Нової Української школи використано 2 млн. грн. субвенції з державного бюджету та співфінансування селищного бюджету, створено усі необхідні умови, закуплено сучасне обладнання; на 2019 р. на перші класи на обладнання передбачається державою один млн. грн. та співфінансування з місцевого бюджету.

Спартакіада школярів  з баскетболу 3х3

Спартакіада школярів з баскетболу 3х3

З 16 по 27 листопада в спортивному залі Старосинявського НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів, гімназія» імені Олександра Романенка проходили змагання з баскетболу серед юнаків та дівчат закладів загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів в рамках Спартакіади школярів Старосинявської ОТГ .

ДО ЧОГО ПРИЗВОДИТЬ НЕЗАКОННЕ ПОЛЮВАННЯ?

ДО ЧОГО ПРИЗВОДИТЬ НЕЗАКОННЕ ПОЛЮВАННЯ?

Нещодавно при проведенні колективного полювання на кабана в мисливському господарстві Старосинявської районної організації УТМР в урочищі «Щербані» мисливці почули два постріли поспіль і гавкіт собак…

ВІЧНА ПАМ'ЯТЬ!

ВІЧНА ПАМ'ЯТЬ!

27 листопада 2018 року Старосинявський край прощався із відомим діячем культури і мистецтва, земляком НІМЦЕМ ПЕТРОМ АНДРІЙОВИЧЕМ. Директор Пасічнянської дитячої музичної школи Старосинявського району, заслужений працівник культури України. Народився 16 вересня 1949 року в с. Кузьмин Красилівського району Хмельницької області. З 1956 по 1966 роки навчався в Кузьминській середній школі. З 1968 по 1970 роки проходив службу в Радянській армії в Забайкальському військовому окрузі м. Кяхта Бурятської АРС. З 1970 по 1974 роки навчався в Хмельницькому музичному училищі на факультеті хорового диригування. Без відриву від викладацької діяльності Німець П.А. закінчив Рівненський педагогічний інститут.

ПАМ'ЯТЬ СВЯТА…

ПАМ'ЯТЬ СВЯТА…

У передостанній тиждень листопада 2018 року в селах Старосинявської громади відбулися заходи, приурочені світлій пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 р.р. Акції «Запали свічку пам’яті», організовані в.о. старост сіл спільно із працівниками сільських закладів культури, педагогами та учнівською молоддю. До пам’ятних хрестів поклали квіти, пом’янули загиблих біля місць масових поховань.

ВІДБУЛАСЯ ПРЕЗЕНТАЦІЯ КНИГИ «І СЛОВО БОРОЛОСЬ»

ВІДБУЛАСЯ ПРЕЗЕНТАЦІЯ КНИГИ «І СЛОВО БОРОЛОСЬ»

Кажуть, що минуле не належить нікому зокрема. Воно - надбання нинішніх і майбутніх поколінь, бо саме їм належить винести з нього всі найсерйозніші уроки, щоб подібні людські трагедії не повторилися. Ніде і ніколи! В рамках заходів, приурочених пам’яті жертвам Голодомору 1932-33 років, у читальному залі центральної районної бібліотеки відбулася презентація книги Любови Сердунич «І слово боролось». У заході взяли участь: заступник голови селищної справи С.Лакуста, керуюча справами апарату селищної ради О. Бондарчук, начальник відділу культури, національностей, релігії та туризму селищної ради Б.Німець, директор ЦБС О.Іванець, вчителі та учні Старосинявського НВК, Старосинявської ЗОШ І-ІІ ступенів №1, бібліотекарі, користувачі бібліотеки.