З метою упорядкувати сміттєзвалища

З метою упорядкувати сміттєзвалища

У залі засідань адмінбудинку проходила робоча нарада, участь в якій взяли в.о. старост населених пунктів громади, керівники структурних підрозділів селищної ради. Перший заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради Андрій Карпушин відкрив нараду, на якій обговорювали питання упорядкування сміттєзвалищ на території громади. Виступила начальник відділу земельних відносин виконавчого комітету селищної ради Наталія Дзюба щодо визначення місця розташування полігонів твердих побутових відходів, визначення місць для підготовки відповідних документів з метою отримання дозволів на виготовлення детального планування територій, проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок та передбачення коштів із селищного бюджету на виконання заходів.

Уряд Гройсмана: новий етап децентралізації

Уряд Гройсмана: новий етап децентралізації

Прем‘єр-міністр України Володимир Гройсман оголосив новий етап реформи децентралізації, який дає поштовх для розвитку України. Реформа децентралізації - найуспішніша реформа в Україні. І так вважають не тільки авторитетні міжнародні експерти, а й жителі громад, які відчули на собі всі переваги децентралізації. Але є ризики для найважливішої реформи країни - її треба зробити незворотньою і завершити об‘єднання громад до 2020 року.

Обговорили питання захисту прав дитини

Обговорили питання захисту прав дитини

Для посадових осіб виконавчих органів об’єднаних територіальних громад Хмельниччини, на яких покладено обов’язки щодо захисту прав та інтересів дітей, в приміщенні Хмельницького центру перепідготовки та підвищення кваліфікації державних службовців проведено дводенний тренінг «Механізми захисту прав та інтересів дитини», участь в якому взяла заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради Світлана Лакуста.

Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства»

Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства»

Кожного року в Україні з 25 листопада по 10 грудня проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства». Ось і в Старосинявському НВК «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів, гімназія» імені Олександра Романенка акція стартувала 25 листопада в Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок.

ПРОВЕЛИ РЕМОНТ ТА БЛАГОУСТРІЙ  КРИНИЦЬ ГРОМАДСЬКОГО КОРИСТУВАННЯ

ПРОВЕЛИ РЕМОНТ ТА БЛАГОУСТРІЙ КРИНИЦЬ ГРОМАДСЬКОГО КОРИСТУВАННЯ

Старосинявською селищною радою на виконання Програми розвитку житлово-комунального господарства, благоустрою, озеленення та поліпшення стану довкілля Старосинявської селищної ради на 2016-2020 роки спрямовано фінансування заходів. Відповідно КП «Старосинявський комунгосп» закуплено матеріали для ремонту криниць у селах громади, які перебувають на балансі Старосинявської ОТГ. За дорученням селищного голови Віталія Здебського на виконавчому комітеті вирішили провести аналіз стану криниць громадського користування та спільними зусиллями відремонтувати їх.

Президент: Децентралізація – реформа, результати якої суспільство вже відчуло

Президент: Децентралізація – реформа, результати якої суспільство вже відчуло

30 листопада відбулося засідання Ради регіонального розвитку Хмельниччини. Участь у цьому масштабному заході взяли керівники різних рівнів виконавчої влади та місцевого самоврядування області, представники районів та об’єднаних територіальних громад. Уже неодноразово такі зустрічі відбувалися на рівні держави, але сьогодні вперше в цьому форматі відбулося засідання на Хмельниччині. Дуже знаково, що до участі в ньому долучився Президент України Петро Порошенко у ході свого робочого візиту до області.

РЕМОНТНІ РОБОТИ ПЛАНУЮТЬ ЗАВЕРШИТИ НЕЗАБАРОМ

РЕМОНТНІ РОБОТИ ПЛАНУЮТЬ ЗАВЕРШИТИ НЕЗАБАРОМ

У комунальному підприємстві селищної ради «Старосинявська центральна районна лікарня» проводиться капітальний ремонт терапевтичного відділення. Загальна кошторисна вартість ремонтних робіт становить 1 522 622 грн.

В Міжнародний день інвалідів

В Міжнародний день інвалідів

Щороку 3 грудня все прогресивне людство відзначає Міжнародний день інвалідів, засвідчуючи цим, що громадяни з обмеженими фізичними можливостями потребують особливої уваги. Що для них мають бути створені такі умови, які дадуть змогу відчувати себе рівними серед рівних. Адже саме ставлення до інвалідів визначає ступінь цивілізованості суспільства. Цей день об’єднує всіх небайдужих до долі людей з обмеженими фізичними можливостями, які потребують захисту та підтримки.

НАСИЛЬСТВУ «СТОП!»

НАСИЛЬСТВУ «СТОП!»

У Старосинявській центральній районній бібліотеці стартувала  Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства». В рамках акції з метою привернення уваги жителів громади до актуальних для українського суспільства проблем щодо подолання насильства в сім’ї та підвищення рівня обізнаності населення із зазначених проблем в бібліотеці організована тематична книжкова виставка «Скажи насильству СТОП!».

В селищній  раді  працювала  депутатська  комісія

В селищній раді працювала депутатська комісія

30 листопада 2018 року відбулося засідання постійної комісії з питань регламенту, прав людини, законності, депутатської діяльності і етики та планування фінансів, бюджету та соціально-економічного розвитку, яке відкрив та провів голова комісії Лучіцький Олег Іванович. Участь в роботі комісії взяли вісім членів комісії із десяти, а також секретар селищної ради Гарник Н.І., начальник управління фінансів виконавчого комітету Старосинявської селищної ради Кузьмич М.М., заступник начальника управління фінансів виконавчого комітету селищної ради Гноянко І.С..