Президент: Децентралізація – реформа, результати якої суспільство вже відчуло

30 листопада відбулося засідання Ради регіонального розвитку Хмельниччини. Участь у цьому масштабному заході взяли керівники різних рівнів виконавчої влади та місцевого самоврядування області, представники районів та об’єднаних територіальних громад. Уже неодноразово такі зустрічі відбувалися на рівні держави, але сьогодні вперше в цьому форматі відбулося засідання на Хмельниччині. Дуже знаково, що до участі в ньому долучився Президент України Петро Порошенко у ході свого робочого візиту до області.

РЕМОНТНІ РОБОТИ ПЛАНУЮТЬ ЗАВЕРШИТИ НЕЗАБАРОМ

У комунальному підприємстві селищної ради «Старосинявська центральна районна лікарня» проводиться капітальний ремонт терапевтичного відділення. Загальна кошторисна вартість ремонтних робіт становить 1 522 622 грн.

В Міжнародний день інвалідів

Щороку 3 грудня все прогресивне людство відзначає Міжнародний день інвалідів, засвідчуючи цим, що громадяни з обмеженими фізичними можливостями потребують особливої уваги. Що для них мають бути створені такі умови, які дадуть змогу відчувати себе рівними серед рівних. Адже саме ставлення до інвалідів визначає ступінь цивілізованості суспільства. Цей день об’єднує всіх небайдужих до долі людей з обмеженими фізичними можливостями, які потребують захисту та підтримки.

НАСИЛЬСТВУ «СТОП!»

У Старосинявській центральній районній бібліотеці стартувала  Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства». В рамках акції з метою привернення уваги жителів громади до актуальних для українського суспільства проблем щодо подолання насильства в сім’ї та підвищення рівня обізнаності населення із зазначених проблем в бібліотеці організована тематична книжкова виставка «Скажи насильству СТОП!».

В селищній раді працювала депутатська комісія

30 листопада 2018 року відбулося засідання постійної комісії з питань регламенту, прав людини, законності, депутатської діяльності і етики та планування фінансів, бюджету та соціально-економічного розвитку, яке відкрив та провів голова комісії Лучіцький Олег Іванович. Участь в роботі комісії взяли вісім членів комісії із десяти, а також секретар селищної ради Гарник Н.І., начальник управління фінансів виконавчого комітету Старосинявської селищної ради Кузьмич М.М., заступник начальника управління фінансів виконавчого комітету селищної ради Гноянко І.С..

ВІДБУЛОСЯ ЗАСІДАННЯ ВИКОНКОМУ

У селищній раді проходило засідання виконавчого комітету, яке провів селищний голова Віталій Здебський. Розглянуто ряд актуальних питань.

ЗА ПОРУШЕННЯ ПРАВИЛ БЛАГОУСТРОЮ МІНІМАЛЬНИЙ ШТРАФ 340 грн.

У селищній раді   відбулося засідання адміністративної комісії при виконавчому комітеті Старосинявської селищної ради, яке провела заступник голови адміністративної комісії Оксана Олександрівна Бондарчук. Участь в роботі комісії взяли 6  членів комісії із 11.  

Скажемо насильству: «НІ!»

У рамках акції „16 днів проти насилля” фахівцями із соціальної роботи в Заставецькій загальноосвітній школі І-ІІ ступенів серед учнів проведено лекцію «Скажемо насильству НІ!!!» В рамках цієї теми проведена вулична акція серед жителів Старосинявської об’єднаної територіальної громади «Стоп насильство!».

КОМАНДА «ЕКСТРИМ» ВИБОРОЛА ПЕРЕМОГУ В «ХОМІ»

У приміщенні актової зали Старосинявського НВК «ЗОШ І-ІІІ ст.,гімназія» ім. Олександра Романенка відбувся районний етап гри Клубу Веселих та Найкмітливіших серед учнівських команд молодіжного патріотично-правового руху «ХОМА» закладів загальної середньої освіти Старосинявщини. КВН «ХОМА» проводиться з метою розвитку патріотично-правового руху в регіоні, здійснення діяльності, спрямованої на реалізацію та захист прав та свобод молодого покоління, удосконалення морального виховання, підвищення правосвідомості, запобігання дитячому дорожньо-транспортному травматизму, організації змістовного дозвілля дітей.

НОВА УКРАЇНСЬКА ШКОЛА У СТАРОСИНЯВСЬКІЙ ГРОМАДІ: діти чекають змін

Що собою являє Нова українська школа? Якою вона є в Старосинявській ОТГ? Багато питань адресували батьки вихованців і вчителям, і керівництву селищної ради. З нового навчального року – 2018-2019р.р. першокласники пішли навчатися в НУШ. На організацію роботи Нової Української школи використано 2 млн. грн. субвенції з державного бюджету та співфінансування селищного бюджету, створено усі необхідні умови, закуплено сучасне обладнання; на 2019 р. на перші класи на обладнання передбачається державою один млн. грн. та співфінансування з місцевого бюджету.