Фото без описуУ м. Хмельницькому в обласному науково – методичному центрі культури і мистецтва відбувся огляд – конкурс народних звичаїв та обрядів «Стелися барвінку». Метою конкурсу є охорона і збереження нематеріальної культурної спадщини, відродження та популяризація звичаїв, традицій та обрядів, що побутують на Хмельниччині, підтримка багатонаціональних культурних традицій.

У конкурсі брали участь 14 творчих колективів закладів культури і мистецтв області, які відтворювали фрагменти календарних та родинно – побутових обрядів, свят, характерних для даної місцевості, автентичних, без елементів стилізації.

Представниками від Старосинявського району був колектив «Бужанка» сільського Будинку культури села Нова Синявка, керівник – Ольга Горошкевич. Колектив показав елементи весілля «розплітання коси» з місцевого матеріалу, записаного в старожилів села Сікач Марії, Блажко Ганни та Міщишиної Ольги.

Учасники показали сценічну культуру, гарний автентичний спів, цікаве театралізоване дійство, за яке отримали нагороду – друге місце. Відділ культури, національностей, релігії та туризму виконкому селищної ради, районний Будинок культури, колектив «Бужанка» дякують за спонсорську допомогу директору фермерського господарства «Новосинявське» Кравчуку Сергію Івановичу, начальнику відділу освіти, молоді, спорту, культури виконавчого комітету Старосинявської селищної ради Пузируку Олександру Миколайовичу.

Бажаємо колективу «Бужанка» здоров’я, душевного тепла, підтримки та творчих здобутків.

Відділ культури.