ПРОГРАМА «ДОСТУПНІ ЛІКИ» ДЛЯ НАСЕЛЕННЯ ГРОМАДИ

9 листопада відбулась розширена нарада за участю керівництва та відповідальних представників Старосинявської РДА, Старосинявської селищної ради, лікарів лікувальних закладів громади та провізорів аптечних установ. На нараді було проаналізовано хід виконання Урядової Програми «Доступні ліки» на території Старосинявщини. Участь в роботі наради взяла заступник селищного голови Світлана Лакуста.

ЛИСАНІВЦІ: ВІД ІСТОРІЇ ДО НИНІ

8 листопада - день пам'яті великомученика Дмитрія Солунського. Цей день особливий для жителів села Лисанівці, адже великомученик Дмитрій Солунський, або святий Дмитро, як його називають в народі, є покровителем місцевого храму, і цей день є престольним святом лисанівчан.

«Наш обов'язок – це поклик душі»

Соціальний захист сьогодні – це не просто слова, за ними - велика, відповідальна робота. Соціальна робота – професія тих, для кого доброта і милосердя не абстрактні поняття, а норма життя. Адже тільки за велінням совісті та покликом душі можна творити добро, надаючи допомогу тим, хто найбільше її потребує. На всіх ділянках соціальної сфери працюють не просто професіонали, а соціальні працівники за покликанням.

Яким чином відобразилась земельна реформа в ОТГ?

Питання оформлення права власності на земельні ділянки вимагає чимало затрат часу і, звісно, коштів. Які проблемні питання відносно земельних справ існують на сьогодні, хто і як  надає право  громадянам на отримання земельних ділянок?  Про ці та інші питання говорили журналісти  телеканалу «ОБОЗ ТВ» (Київ),  котрі запросили до співбесіди голову Старосинявської ОТГ Віталія Едуардовича Здебського ( 6 хв 20  сек ).

З МЕТОЮ БЕЗПЕКИ ДОРОЖНЬОГО РУХУ…

Про створення пішохідної зони в центрі Старої Синяви по вулиці Грушевського неодноразово говорилося на засіданнях виконавчого комітету селищної ради. Такі пропозиції висловлювали і мешканці містечка, які часто прямують на роботу цією вулицею, ведуть дітей у дитсадок, школу. Організацію безпеки руху автотранспорту вимагала спеціальних відміток як на вулиці Грушевського, так і на вулицях Ватутіна, Івана Франка, про що було обговорено на робочій нараді селищного голови Віталія Здебського.

ПРОВОДИТЬСЯ ЗАМІНА ВІКОН І ДВЕРЕЙ СІЛЬСЬКИХ ФАПів та АМБУЛАТОРІЙ СІМЕЙНОГО ЛІКАРЯ

Незабаром холодні зимові дні… На часі робота сільських медичних закладів у зимовий період. Головою громади Віталієм Здебським розглянуто пропозиції членів виконавчого комітету щодо заміни дверей та вікон у сільських медичних закладах, які обговорено із керівництвом комунальної установи селищної ради «Старосинявським центром первинної медико-санітарної допомоги».