Розпочав роботу онлайн-форум для старост об’єднаних громад

Наразі в Парламенті вже зареєстровано відповідний проект Закону України №4091 «Про внесення змін до законів України щодо виборів старост», але поки що його не включено в порядок денний сесії. Є дискусії, як ефективніше організувати систему роботи старост та громади: проведенням виборів старост чи призначенням старости, але зупинилися на виборах старост.

«ПОВЕРТАЙСЯ ЖИВИМ!...»

Теплої сонячної жовтневої днини на Старосинявщину завітали артисти з різних куточків Хмельниччини, відомі діячі культури та мистецтва області, заслужені працівники культури України із гала-концертом переможців третього обласного конкурсу – фестивалю сценічних творів військово-патріотичної тематики, присвяченого Дню захисника України на тему: «Творю для тебе, рідна Батьківщино!»

ЧОТИРИ СВЯТА В ОДИН ДЕНЬ, АБО ЯК СТАРА СИНЯВА СВЯТКУВАЛА ДЕНЬ МІСТЕЧКА

14 жовтня  2017 року чотири  свята збіглися в даті -  Покрови Пресвятої Богородиці, День захисника Вітчизни, День козацтва та найрідніше наше свято – День селища, 474-та річниця.  Історія Старої Синяви цікава й насичена подіями. Є багато думок краєзнавців щодо започаткування поселення над Іквою, що звалося Синявою, ця історія бере початок із ХІІІ ст.

ПРОВЕЛИ КАПІТАЛЬНИЙ РЕМОНТ ТРОТУАРУ

Десятки звернень громадян, спрямовані до селищного голови Віталія Здебського протягом двох років з часу діяльності Старосинявської Об’єднаної Територіальної громади, стосувалися наведення в належний стан тротуарів в центрі Старої Синяви.

ВШАНУВАЛИ ПАМ'ЯТЬ ВОЇНІВ РІЗНИХ ІСТОРИЧНИХ ПЕРІОДІВ

З нагоди Дня захисника Вітчизни працівники Старосинявської об’єднаної територіальної громади взяли участь у заходах, приурочених цій даті. Колона працівників організацій, установ, представників силових структур крокувала центром Старої Синяви, покладаючи квіти та вінки до пам’ятних місць містечка.  

СВЯТКОВА ЯРМАРКА НА ПОКРОВУ

Сільськогосподарська ярмарка, яка проходила   на центральній  площі селища, зібрала чимало  жителів, котрі мали можливість  придбати саджанці фруктових дерев  та сільськогосподарську продукцію від виробника по собівартості.

Чехи: «Село моє – доле моя»

По-родинному тепле і радісне свято відбулося в с.Чехи. З піснями та танцями, артистичними номерами зустрічали мешканці села історичний день – день села Чехи. Заходи розпочалися в обідню пору. У місцевій каплиці зібралися жителі села, гості, орендарі земель, працівники Старосинявської селищної ради, духовенство, щоби вшанувати світлу пам'ять рідних, односельчан та помолитися за здоров’я мешканців і мир на землі.

ЯК НАДАВАТИ ЯКІСНІ ПОСЛУГИ НАСЕЛЕННЮ У ЦНАП?

У залі центральної бібліотеки для дорослих проведено семінар – тренінг: «Створення центру надання адміністративних послуг в Старосинявській селищній об’єднаній територіальній громаді» в рамках «Програми для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку (U-LEAD з Європою), компонент 2, початкова фаза, що виконується на замовлення Шведського агентства міжнародного розвитку (Sida).

ОРГКОМІТЕТОМ ВИЗНАЧЕНО ОБОВ'ЯЗКИ

У Старосинявській селищній раді відбулося розширене засідання організаційного комітету з нагоди проведення  та організації заходів до Дня селища (дня містечка Старої Синяви), яке провів голова об’єднаної територіальної громади Віталій Едуардович  Здебський за участі помічника народного депутата України Віктора Бондаря,