ОДНІ ІЗ КРАЩИХ «Калинових мелодій оркестрів» ХМЕЛЬНИЧЧИНИ

У Хмельницькому обласному науково-методичному центрі культури і мистецтва  проходив традиційний огляд-конкурс аматорських ансамблів та оркестрів народних інструментів. Оркестр народних інструментів Старосинявської дитячої музичної школи отримав диплом ІІ ступеня і продемонстрував високу виконавську творчу майстерність.

Щоб успішно завершити децентралізацію, потрібна допомога самих громад, – В’ячеслав Негода

Реформа місцевого самоврядування та територіальної організації влади (децентралізація) добігає кінця. На цьому етапі мають прийматися швидкі і найбільш відповідальні рішення в державі.

Хмельницькі аудитори попередили порушень у сфері закупівель на суму понад 243 млн грн протягом січня - жовтня 2019 року

Фахівці Управління Західного офісу Держаудитслужби в Хмельницькій області протягом січня-жовтня провели моніторинг 319 процедур закупівель товарів, робіт та послуг (без виходу на об’єкт контролю), загальною вартістю понад 1 млрд грн.

Вогнеборці навчали школярів діям під час виникнення небезпеки

Старосинявські рятувальники завітали в гості до учнів Пилявецької ЗОШ І-ІІІ ст. «Школі сприяння здоров’ю та козацького гарту». Під час зустрічі працівники Старосинявського ДСНС розповіли школярам правила пожежної безпеки в побуті, під час виникнення надзвичайної ситуації та виявленні підозрілих предметів, пожежної небезпеки в екосистемах, про небезпеку вживання в їжу дикорослих грибів.

Продовжуються виїзди сімейних лікарів до мешканців віддалених сіл

З метою надання медико – консультативної допомоги жителям віддалених сіл протягом двох днів відбувся черговий виїзд сімейного лікаря Новосинявської АЗПСМ Кравчук Віри Іванівни в села Ілятка та Залісся. Під час роботи лікаря оглянуто: 38 дорослих та 12 дітей, з них до 1 року - 5, проведено діагностичні обстеження (пульсоксиметрія, визначення цукру крові). Крім того, без медичної допомоги не залишилися пацієнти, що за станом здоров’я не змогли з’явитися на прийом самостійно, в тому числі і діти – на дому було оглянуто 5 осіб, один з яких до дитини.

Робота над перспективними планами: Мінрегіон направив областям Методичні рекомендації щодо оцінки рівня спроможності громад

Міністерство розвитку громад та територій направило обласним державним адміністраціям Методичні рекомендації щодо оцінки рівня спроможності територіальних громад (ЗАВАНТАЖИТИ).

СЬОГОДНІ ДО СЕЛИЩНОГО ГОЛОВИ ЗВЕРНУЛОСЯ 12 ГРОМАДЯН

У селищній раді відбувся прийом громадян, який провів селищний голова Віталій Здебський. На прийомі побувало 12 жителів громади, які зверталися до голови із актуальними питаннями сьогодення та особистими питаннями:

РОЗПОЧАТО РОЗЧИСТКУ КАНАЛУ

На вулиці Ватутіна у Старій Синяві розпочалися роботи із розчистки водовідвідного каналу (рова), який знаходиться близько від власних земельних ділянок жителів.