Світла  пам'ять…  Низький   уклін.

Світла пам'ять… Низький уклін.

Вчора, 11 грудня, близько 22-ої години в зоні проведення Операції об’єднаних сил загинув військовий - наш земляк зі Старої Синяви Андрій Петрович Дзюба, 1993 року народження.

ПРАВО І МИ: РЕАЛІЇ ТА ПЕРСПЕКТИВИ

ПРАВО І МИ: РЕАЛІЇ ТА ПЕРСПЕКТИВИ

У рамках Всеукраїнського тижня права та Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» у читальному залі Старосинявської центральної районної бібліотеки відбулась година права «Насильство в сім’ї – сучасний прояв рабства» з учнями 10-х класів Старосинявського НВК.

100-річчя подій Української революції 1917 – 1921 років

100-річчя подій Української революції 1917 – 1921 років

11 грудня 2019 року у вестибюлі Старосинявського районного будинку культури відбулася пересувна виставка «Символ твоєї свободи: 100 років Державного герба України» в рамках заходів з відзначення 100-річчя подій Української революції 1917 – 1921 років та вшанування пам’яті її учасників на період до 2021 року.

Вбивцю засуджено до 11 років позбавлення волі…

Вбивцю засуджено до 11 років позбавлення волі…

Працівниками Старосинявського відділу Старокостянтинівської місцевої прокуратури у суді повністю доведено вину 40-річного раніше судимого мешканця Старосинявського району у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 115 КК України (умисне вбивство).

У ДЕНЬ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ

У ДЕНЬ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ

У районному Будинку культури відбулися урочисті заходи, присвячені Дню органів місцевого самоврядування в Україні. Працівниками Старосинявської ОТГ, районного Будинку культури, Старосинявської ДМШ та відділом культури, національностей, релігій та туризму виконкому селищної ради  організовано святковий концерт за участю творчої молоді краю; підготовлено трансляцію слайдів – робочих фотомоментів з екрану.

У СУСПІЛЬСТВІ ФОРМУЄТЬСЯ ОСОБИСТІСТЬ ДИТИНИ

У СУСПІЛЬСТВІ ФОРМУЄТЬСЯ ОСОБИСТІСТЬ ДИТИНИ

Щороку Міжнародний день людей з інвалідністю присвячений певній тематиці. У 2019 році – це тема "Забезпечення активної участі інвалідів у житті суспільства – реалізація Порядку денного в галузі сталого розвитку на період до 2030 року".

ЛІКВІДУВАЛИ  ПРОРИВИ МЕРЕЖ  СТАРОГО ВОДОПРОВОДУ

ЛІКВІДУВАЛИ ПРОРИВИ МЕРЕЖ СТАРОГО ВОДОПРОВОДУ

Найчастіше відбуваються прориви мереж старого водопроводу у смт Стара Синява. Чергові прориви мереж старого водопроводу на вулицях Толстого – два прориви, вулиці Ватутіна, що сталися кілька днів тому,  були оперативно ліквідований працівниками КП «Старосинявський центральний водоканал №1», які виїхали на об’єкти вчасно. Керівник КП «Старосинявський ЦВК №1» Валентин Матіяш організував робочу бригаду та техніку для ліквідації наслідків проривів. Роботи  відбувалися складні,  займали чимало зусиль та часу  в зв’язку із значними обсягами виконання при складних погодних умовах.

Ми не повинні забувати про непросту долю людей…

Ми не повинні забувати про непросту долю людей…

Заради привернення особливої уваги до захисту прав та соціальної підтримки людей з інвалідністю у 1992 році Генеральна Асамблея ООН проголосила 3 грудня Міжнародним днем людей з інвалідністю.  На долю людей з обмеженими фізичними можливостями випали нелегкі випробування, однак вони, долаючи труднощі, проявляють виняткову силу духу і непохитну віру в життя. Символічно, саме в цей день, другий рік поспіль в читальному залі центральної районної бібліотеки в тісному колі зустрічаються члени Летичівської первинної організації УТОС, які проживають на території Старосинявської громади.