Фото без описуУсе починається з початку: початок життя – з народження; початок навчання – з першого вересня. Він мав би бути світлим і теплим, сповненим дитячого щебету, щедрим на радощі й турботи. Натомість, осінь 2023 року принесла свято, обпалене війною…

Та, незважаючи на всі виклики, пов’язані з введенням військового стану в країні, уся дошкільна родина відзначила своє професійне свято.  

З нагоди святкування Всеукраїнського Дня Дошкілля  у Будинку культури відбувся урочистий захід, організований відділом освіти, молоді, спорту, культури виконавчого комітету Старосинявської селищної ради,  який зібрав працівників дошкільної освіти з усієї громади.

Музичною композицією Україна – наш рідний дім   свято розпочали вихованці Старосинявського ЗДО №1  Зернятко.  Урочисто та схвильовано прозвучав Гімн України, який виконала Діана Сивопляс.

Хвилиною мовчання вшановано світлу пам'ять тих, хто віддав своє життя за наше сьогодення.

Привітали працівників дошкільної освіти зі святом: селищний  голова Віталій  Здебський, який високо  оцінив їхню безцінну та благородну працю та побажав  миру, сімейного благополуччя,  міцного здоров’я, відзначивши трудові колективи грамотами селищної ради.

Начальник відділу освіти, молоді, спорту, культури виконавчого комітету Старосинявської селищної ради Олександр Пузирук подякував працівникам дошкільної освіти за постійну самопожертву і щоденну самовіддачу, благородну любов і турботу, наполегливість і професіоналізм та побажанням невичерпної енергії, оптимізму і вміння реалізувати задумане, відзначивши їх грамотами відділу освіти.

Перший заступник селищного голови з питань діяльності  виконавчих органів ради Олександр Попик, привітавши дошкільну родину громади, відзначив високий та невичерпний потенціал кожного, хто працює з наймолодшими вихованцями, їх професійну майстерність,  участь в конкурсах та виставках, досягнення на дошкільній ниві,  підкреслив  виховання почуття патріотизму у дітей, і побажав, щоб у наших вихованців було щасливе та затишне дитинство без війни, а працівникам нових творчих злетів та здобутків.

Продовжив свято урочистий концерт, який підготували працівники  закладів дошкільної освіти  громади разом зі своїми вихованцями, залучивши випускників садочків минулих років, працівників закладів культури.

Відділ освіти, молоді, спорту, культури   висловлює щиру подяку колективам закладів дошкільної освіти  за участь в проведенні свята (Старосинявський ЗДО №1 “Зернятко”, Новосинявський ЗДО “Берізка”, Заліссянський ЗДО “Дзвіночок”, Олексіївський ЗДО “Капітошка”,   Пасічнянський ЗДО “Світанок”), ведучим свята Демихиній Галині та Колосовській Світлані, юним талантам Діані Сивопляс та Анні Кіцун, директору Адампільського будинку культури Сергію Тукало.  Зичимо усім колективам й надалі гідно виконувати вкрай важливу для розвитку дошкільної освіти місію у вихованні підростаючого покоління, об’єднувати навколо себе творчих і активних педагогів, у серцях яких живе любов до Дитини. Це надзвичайно важливо саме зараз, коли перед нами постало завдання захистити та зберегти світле майбутнє нашої держави.

Схиляємо низенько свої голови і висловлюємо щиру вдячність кожному захиснику та захисниці України за нашу можливість жити, працювати та виховувати  патріотичне майбутнє держави – наших діток!

Слава Україні та українським педагогам!

За матеріалами заходу.