Фото без описуЩиро вітаю усіх з Днем української писемності та мови! 27 жовтня Україна вп’яте відзначає День української писемності та мови після ухвалення Закону про державну мову. Наразі експерти вже можуть оцінити ефективність та якість самого закону, його адаптивність до викликів та історичну цінність.

Соціологічні дослідження останніх років засвідчили кардинальні позитивні зміни у ставленні громадян до української мови як до рідної, як до єдиної державної, а також щодо мовних пріоритетів як в офіційному, так і в приватному спілкуванні. Повномасштабне вторгнення рф в Україну прискорило мовні процеси.

Без української мови неможливе існування української нації. Саме українська мова і писемність дозволила українцям передавати знання і берегти свою національну самобутність.

Тому, сьогодні московські окупанти прагнуть знищити нашу душу - українську мову та писемність. Як і в часи німецького нацизму, на окупованих територіях, на вогнищах палять українські книжки та підручники, насильно вивозять наших дітей з України, щоб вони більше ніколи не чули українську мову.

Наша війна з нашим тисячолітнім московським ворогом – це не лише війна за нашу незалежність, це війна за нашу українську мову, за саме існування української нації.

Тож підтримуємо та допомагаємо нашим героям-захисникам. Спільно працюємо над нашою перемогою. Щоб більше ніколи на святій українській землі не було «Емських указів», «Валуївських циркулярів» та законопроєктів про «розвиток російської мови».

Тож говорімо, читаймо, думаймо і творімо українською!

Хай рідне слово буде для всіх нас дороговказом!

 Селищний голова   Віталій  ЗДЕБСЬКИЙ