Проведено благоустрій та зариблення водосховища «Христосів»

Членами Старосинявської районної організації управління Товариства мисливців та рибалок (УТМР) проведено прибирання прибережної зони водойми «Христосів». В рамках місячника санітарної очистки та благоустрою населених пунктів Старосинявської селищної ради, оголошеного із першого квітня до першого травня 2018 року головою громади Віталієм Здебський, на акцію прийшли не тільки члени УТМР, а й небайдужі до стану навколишнього природного середовища жителі Старої Синяви.

Свято поезії «СТАРОСИНЯВСЬКА ВЕСНА-2018»

Ось уже 23-тій раз завітало на Старосинявську землю традиційне свято поезії «Старосинявська весна - 2018», яке відбулося 27 квітня 2018 року в читальному залі центральної районної бібліотеки. Весна надії, радості, любові. Це та пора, коли все пробуджується, оживає, набирає сили. Пора, яка асоціюється із ніжністю первоцвіту, співом перших пташок, цвітінням яблук і бузку.

Здійснено перевірку використання допомоги у 35 сім’ях

Контроль за цільовим використанням державної допомоги при народженні дитини здійснюється працівниками Старосинявського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (ЦСССДМ) відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України № 623 від 30.10.2014 р. «Про внесення змін до деяких постанов КМУ щодо функціональних обов’язків державного соціального інспектора».

Відбулася тридцять перша позачергова сесія

Селищний голова Віталій Здебський провів пленарне засідання 31-ої позачергової сесії селищної ради, в роботі якого взяли 20 депутатів. Перед початком сесії голова громади надав слово заступнику голови селищної виборчої комісії Вірі Федорчук, яка представила депутатам новообраного депутата селищної ради Наталію Дмитрівну Чукань по виборчому окрузі №8 (села Сьомаки, Буглаї, Дашківці та с.Хутір Дашківський).

ОБГОВОРЕНО можливість ефективної системи забезпечення освітніми послугами у громаді

25 квітня відбувся обласний семінар-практикум директорів закладів позашкільної освіти на тему: «Співпраця опорного закладу з позашкіллям – один з аспектів реалізації творчої свідомої особистості вихованця», на якому розглянуто теоретико-методичну основу співпраці опорного закладу і Будинку творчості школярів та можливості успішного співробітництва загальної та позашкільної освіти (в умовах децентралізації) задля формування компетентностей, необхідних для успішної самореалізації учнівської молоді в суспільстві, обговорено перспективи співпраці опорного закладу і закладу позашкільної освіти в умовах децентралізації.

32 РОКИ ПОТОМУ: ВІДЛУННЯ ТРАГЕДІЇ НА ЧАЕС

Передостанні квітневі дні уже 32 роки приносять в буденне життя кожного українця тривогу і заставляють задуматися над роллю людини на планеті… Щороку  26 квітня  Старосинявщина  віддає данину світлій пам’яті загиблих  ліквідаторів на Чорнобильській АЕС.

ДЕПУТАТИ ВНОСИЛИ зміни до дохідної та видаткової частин селищного бюджету

У селищній раді відбулося засідання постійної депутатської комісії з питань регламенту, прав людини, законності, депутатської діяльності і етики та планування фінансів, бюджету та соціально-економічного розвитку, яке провів голова комісії Олег Лучіцький за участі 6 членів комісії із 10. Депутати розглянули та погодили проект розпорядження селищного голови «Про внесення змін до селищного бюджету на 2018 рік».

… В умовах інноваційного розвитку освіти.

Відповідно до плану роботи методичного кабінету відділу освіти, молоді, спорту, культури виконавчого комітету Старосинявської селищної ради 24 квітня 2018 року на базі Дашковецького навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів, дошкільний навчальний заклад» відбувся семінар-практикум вчителів біології та хімії закладів загальної середньої освіти Старосинявської об’єднаної територіальної громади за темою «Науково-методична діяльність вчителів та учнів в умовах інноваційного розвитку освіти».

Пасічнянське золото та увесь п’єдестал

ХХ1 ст. називають століттям інформації і особистостей. Особистостей, які вільно володіють своєю професією,орієнтуються у суміжних областях діяльності, компетентних, конкурентоздібних на ринку праці, здібних до постійного професійного росту, соціальної і професійної мобільності. Для цього важливо, щоб вихованці мали можливість розвивати свої природні задатки і здібності.