Фото без описуЩороку 8 травня разом з усім цивілізованим світом ми вшановуємо кожного, хто захищав планету від нацизму в роки Другої світової війни. Мільйони втрачених життів, скалічених доль, закатованих душ і мільйони причин, щоб сказати злу: ніколи знову!

Кожен подумки біля могил невідомих солдатів та пам’ятників загиблим солдатам зупиняється на словах: «Ніколи знову!», щоб запобігти масовому терору та геноциду населення. Але, на превеликий жаль, це повторилося… Україна, житниця Європи, стала пекучою раною в серці Європи. Неочікувано, о 4-ій ранку 24 лютого 2022 року, знову численні масові вбивства і злочини проти людяності мирних українців, вчинені окупантами.

У кожному населеному пункті відбулися покладання квітів до пам’ятників загиблим у війні та хвилини мовчання.

Як сказав Президент України В.Зеленський: «Ми знали ціну, яку сплатили за цю мудрість наші предки. Знали, як важливо вберегти її та передати нащадкам. Але й гадки не мали, що наше покоління буде свідком наруги над словами, що, як виявилося, є істиною далеко не для всіх. Цьогоріч ми кажемо «Ніколи знову» інакше. Ми чуємо «Ніколи знову» інакше. Це звучить болісно, жорстоко. Без оклику, а зі знаком питання. Ви кажете: ніколи знову? Розкажіть про це Україні.

24 лютого слово «ніколи» стерли. Розстріляли й розбомбили. Сотнями ракет о 4-й ранку, якими розбудили всю Україну. Ми почули моторошні вибухи. Ми почули: знову!... Ми подолаємо зиму, яка почалася 24 лютого, триває 8 травня, але точно скінчиться, і її розтопить українське сонце! І ми зустрінемо наш світанок усією країною. І рідні та кохані, друзі й близькі будуть поруч знову! Нарешті знову! І над тимчасово окупованими містами й селами наш прапор замайорить знову. Нарешті знову! І ми зберемося разом. І буде мир! За це боролися наші предки…»

Фото без описуФото без опису

КП «Старосинявський Будинок культури».