Фото без описуПокладанням квітів та хвилиною мовчання у Старій Синяві вшанували пам’ять загиблих у Другій світовій війні (1939-1945р.р.), враховуючи обмеження воєнного стану.

З нагоди Дня пам’яті та примирення, 8 травня, до пам’ятника загиблих учасників АТО/ООС в центрі Старої Синяви, Меморіалу Слави та меморіальних дощок загиблим військовим – Героям АТО селищний голова Віталій Здебський, начальник десятого відділу Хмельницького районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Михайло Королевський, голова громадської організації «Старосинявська Спілка учасників АТО/ООС» Віталій Бакун та працівники органу місцевого самоврядування поклали живі квіти та вшанували загиблих хвилиною мовчання.

Фото без описуЗ історії: Друга світова війна - глобальний збройний конфлікт, що тривав від 1 вересня 1939 до 2 вересня 1945 року. У війні взяло участь понад 60 країн, зокрема всі великі держави, які утворили два протилежні військові табори: блок країн Осі та антигітлерівську коаліцію («союзники»). Безпосередню участь у бойових діях брали понад 100 мільйонів осіб. Супротивні держави кинули всі економічні, промислові та наукові можливості на потреби фронту, стираючи різницю між цивільними та військовими ресурсами. Загальні людські втрати коливаються між 50 й 80 мільйонами осіб, більшість із яких були мешканцями Радянського Союзу та Китаю. Друга світова війна відзначилася численними масовими вбивствами і злочинами проти людяності, насамперед Голокостом, стратегічними килимовими бомбардуваннями та єдиним в історії військовим застосуванням ядерної зброї.

 

Фото без опису

Довідково: Станом на 1 квітня 2022 року в області проживає 237 учасників бойових дій, які є ветеранами Другої Світової війни. Про це розповів заступник директора департаменту соціального захисту населення Хмельницької обласної державної адміністрації Вадим Маруняк. - З них 139 є інвалідами війни. Учасників війни в області проживає 8 тисяч 305 осіб. Статус дітей війни мають люди, які народилися до 1 вересня 1945 року, в області їх проживає 55 тисяч 477 осіб.

На території Старосинявської громади мешкає три учасники війни: У с.Паплинці – Григорій Пилипович Гавришко, у с.Рідкодуб – Андрій Михайлович Кравчук; у с.Заставці – Іван Трохимович Кіт.

 

Кожна думка зі швидкістю світлового променю летить в майбутнє – мирне і світле рідної УКРАЇНИ. ЗСУ вистоять, всі українці в єдності підтримають і допоможуть.

Фото без опису

Фото без опису

Відділ культури, національностей, релігій та

туризму виконкому селищної ради