Фото без описуСелищний голова Віталій Здебський спільно із заступниками та старостами населених пунктів громади обговорили підтримку та реалізацію на території Старосинявської територіальної громади Всеукраїнського проєкту «Сади Перемоги».

Пропозиція територіальної громади в рамках проєкту Всеукраїнської кампанії «Сади Перемоги» спрямована на ефективне використання доступних земельних ділянок і спрямування всіх ресурсів для вирощування харчових продуктів задля недопущення продовольчої кризи в Україні. На даний час за організацією старост сіл нашої громади, жителів та місцевих орендарів земельних ділянок, які виявили бажання приєднатися до участі в проєкті, підготовлено понад 5,2 га вільних земельних ділянок для висаджування картоплі. З насінням згодилися допомогти місцеві мешканці.

Селищний голова Віталій Здебський зауважив, що завдання кожного з нас забезпечити продовольством не лише переселенців, що мешкають на території громади, а й підтримати українців на тимчасово окупованих територіях, внутрішньо переміщених осіб та всіх, хто на передовій. Війна Російської Федерації в Україні спричинила кризу із забезпеченням України зерном, овочами, олійною та м’ясною продукцією, тому, нам необхідно вишукати шляхи, як це зробити в теперішніх умовах.

Фото без опису

З історії: Сади Перемоги (Victory gardens) - це овочеві, фруктові та трав’яні сади, висаджені в приватних резиденціях і громадських парках у Сполучених Штатах, Великобританії, Канаді, Австралії та Німеччині під час Першої та Другої світових воєн. Крім непрямої допомоги військовим зусиллям, такі сади також розглядались як «покращення морального духу» громадян, оскільки садівники мали змогу пишатися своєю працею та отримувати винагороду у вигляді врожаю. Сади перемоги були частиною щоденного життя тилу («домашнього фронту») цих країн.

Об’єднавши спільні зусилля, Старосинявська громада, як аграрний край, на сьогодні є надійним тилом та підтримкою захисників, над чим продовжує працювати надалі.

 

Відділ економічного розвитку, торгівлі

та інвестицій виконкому селищної ради