24 жовтня - Всесвітній день боротьби з поліомієлітом

24 жовтня - Всесвітній день боротьби з поліомієлітом

Щороку 24 жовтня відзначається Всесвітній день боротьби з поліомієлітом (WORLD POLIO DAY), заснований за ініціативою міжнародної неурядової організації Rotary International з метою привернути увагу світової спільноти до проблеми захворювання на поліомієліт та завершення більш як 30-річної боротьби за викорінення цього небезпечного захворювання на всій планеті. Поліомієліт - гостре інфекційне захворювання вірусного походження, яке виникає в результаті інфікування одним з трьох типів вірусів поліомієліту та уражає центральну нервову систему, викликаючи паралічі та закінчується у важких випадках смертю.

18 жовтня - Всесвітній день менопаузи

18 жовтня - Всесвітній день менопаузи

Жіночий організм – складно влаштована саморегульована система, яка здатна на чудеса – виношувати і народжувати дітей. Період, коли жінка може відтворювати потомство – найбільш здоровий і в фізіологічному і в емоційному плані. Однак фізіологічна менопауза – час, коли згасає функція відтворення – часто приносить неприємності в плані загального відчуття свого стану. Настає менопауза у жінок приблизно після сорока п’яти років, хоча в деяких випадках вона може як затримуватися, так і приходити раніше.  

15 жовтня – Всесвітній день боротьби з раком молочної                    залози

15 жовтня – Всесвітній день боротьби з раком молочної залози

Мета дня – звернути увагу жінок на серйозність ризиків захворювання раком молочної залози, поінформувати їх про вирішальні чинники у запобіганні раку грудей, про профілактику і лікування цього захворювання.

«СЕКРЕТИ АКТИВНОГО ДОВГОЛІТТЯ»

«СЕКРЕТИ АКТИВНОГО ДОВГОЛІТТЯ»

"Купити здоров'я не можна, його можна тільки заробити своїми власними постійними зусиллями. Тільки наполеглива і наполеглива робота над собою дозволить кожному зробити себе енергійним довгожителем, насолоджуватися нескінченним здоров'ям. Я сам заробив здоров'я своїм життям. Я здоровий 365 днів на рік. У мене не буває ніяких хвороб, втоми, дряхлості тіла. І ви можете добитися таких результатів!".

ЯК ВБЕРЕГТИСЯ ВІД  ХВОРОБИ  «СКАЗ» ?

ЯК ВБЕРЕГТИСЯ ВІД ХВОРОБИ «СКАЗ» ?

У медичному календарі дат червоним вікном висвічується - Всесвітній день боротьби зі сказом є ініціативою благодійної організації «Альянс по боротьбі зі сказом» (ARC) та «Центрів боротьби з хворобами і профілактики хвороб» (CDC), Атланта, у Сполучених Штатах Америки за підтримки Всесвітньої Організації Охорони здоров’я. Цей День має щорічний характер і проводиться 28 вересня.

Хвороба Лайма: причини ти симптоми захворювання

Хвороба Лайма: причини ти симптоми захворювання

Збудниками захворювання є  декілька видів патогенних для людини мікроорганізмів – борелій: В. burgdorferi, В. garinii і В. afzelii. Природні хазяї борелій у природі - тварини (практично всі ссавці) і птахи. Вони є прокормлювачами іксодових кліщів - переносників борелій. У природних вогнищах циркуляція збудника відбувається таким чином: кліщі - дикі тварини, птахи - кліщі. Часто  до епідеміологічного ланцюжка залучаються домашні тварини. Не виключена можливість наявності і інших переносників борелій, наприклад, гедзів.

Як вберегтись від серцево-судинних захворювань

Як вберегтись від серцево-судинних захворювань

Серце є центральною ланкою усього організму – такий собі м’язовий насос, що качає кров та забезпечує безперервний біг крові по судинах. Завдяки цьому кровотоку кожна клітина отримує необхідні поживні речовини та кисень. Без цього жоден орган просто не зможе функціонувати. Щоденно здорове серце прокачує 2 тисячі літрів крові через кровоносні судини, протяжністю 90 тисяч кілометрів. А енергії, яку воно виробляє за життя, вистачило б для польоту на Місяць!

Акція «Виміряй свій тиск – скажи інфаркту НІ!!!»

Акція «Виміряй свій тиск – скажи інфаркту НІ!!!»

27 вересня 2019 року буде проведена акція «Виміряй свій тиск – скажи інфаркту НІ !!!», приурочена до Всесвітнього дня серця, що відмічається 29 вересня, з метою привернути увагу жителів громади Старосинявської ОТГ до необхідності профілактики серцево-судинних захворювань та наслідків, які може спричинити несвоєчасне звернення за медичною допомогою.