Фото без описуКожного року в Україні з 25 листопада по 10 грудня проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства». Ось і в Старосинявському НВК «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів, гімназія» імені Олександра Романенка акція стартувала 25 листопада в Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок.

Метою і завданнями акції є:

  • привернення уваги громадськості до актуальних для українського суспільства проблем подолання насильства в сім’ї, протидії торгівлі людьми та жорстокого поводження з дітьми, гендерного насильства та забезпечення рівних прав жінок і чоловіків;
  • активізація партнерського руху щодо викорінення домашнього насильства;
  • проведення інформаційних кампаній з метою підвищення обізнаності дітей і батьків з питань попередження насильства в сім'ї, жорсткого поводження з дітьми;
  • формування свідомості усіх верств населення щодо нетерпимого ставлення до насильства.

Дати початку та завершення акції вибрані не випадково. Вони створюють символічний ланцюжок, поєднуючи заходи проти насильства стосовно жінок та дії щодо захисту прав людини, підкреслюючи, що будь-які прояви насильства над людиною, незалежно від її статі, є порушенням прав людини.

До акції активно долучилися учні та вчителі школи-гімназії. Соціальним педагогом Демчук О.С., психологом Гречковською Л.П., педагогом-організатором Остраницею К.А., медичною сестрою Мазурець І.С. були організовані та проведені конкурс дитячого малюнка «Світ без насильства очима дітей», конкурс плаката «Розвиток у сучасної молоді культури толерантності», профілактичні бесіди з учнями та вчителями: «Насилля над дітьми: ознаки та дії педагогів», «Формування в дитини позитивної самооцінки», організовано перегляд відеороликів на тему: «Права і обов’язки дітей». Класні керівники, вчителі-предметники провели виховні години  «Види і форми насильства в сім’ї», «Попередження домашнього насильства», години спілкування «Вплив алкоголю, наркотиків, тютюнопаління на поведінку людини», «Життя це мить. Зумій його прожити», «Профілактика шкідливих звичок», «Зроби свій вибір: здоров’я – чи алкоголь і цигарка?». В бібліотеках проходять тематичні виставки літературних джерел з теми «Запобігання насильству в сім`ї».

Фахівці з соціальної роботи Шуляк І., Поліщук Л. провели інформування серед дітей з метою попередження домашнього насильства, організація активних форм профілактичної роботи щодо запобігання насильству в будь-якому його прояві.

Представники виконавчої служби Дідук А.М. та Стасюк Н.В. розповіли учням як протидіяти домашньому насильству.

Учні 10-11 класів освітнього закладу мали змогу прослухати лекцію «Профілактика ВІЛ-інфекцій та СНІДУ» та поспілкуватися з лікарем Старосинявської центральної районної лікарні Грінкевич О.І.

Інформаційна довідка

Шістнадцятиденний період кампанії охоплює наступні важливі дати:

25 листопада - Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок

1 грудня - Всесвітній  день боротьби зі СНІДом

2 грудня - Міжнародний день боротьби з рабством

3 грудня - Міжнародний день людей з обмеженими фізичними можливостями

5 грудня - Міжнародний день волонтера

6 грудня - Вшанування пам’яті студенток, розстріляних у Монреалі

9 грудня - Міжнародний день боротьби з корупцією

10 грудня - Міжнародний день прав людини

Фото без опису


 

Відділ освіти, молоді, спорту, культури

виконкому селищної ради.