Пресреліз

Статус безробітного під час війни

Отримайте статус безробітного з першого дня реєстрації в центрі зайнятості незалежно від зареєстрованого місця проживання чи перебування. Оберіть один із наступних способів:

Пресреліз

Підсумки 2022 року: ринок праці Хмельниччини

Через повномасштабну війну ринок праці Хмельниччини зазнав істотних змін. Ситуація, що склалася в Україні, вплинула як на звичайних громадян, так і на підприємства та бізнес в цілому. Так за минулий рік послугами Хмельницької обласної служби зайнятості скористалися 40,3 тисяч громадян, з яких 31,2 тисяч мали статус безробітного. Серед них понад 2,6 тисяч - вимушено переміщені громадяни з тимчасово окупованої території України, які перебували на обліку у Хмельницькій обласній службі зайнятості.

Пресреліз

Міністерство економіки: як стабілізувати ринок праці?

Виклики, з якими зіштовхнулась Україна в 2022 році стали справді безпрецедентними. Для  покращення ситуації на ринку праці та стабілізації економіки, Уряд запровадив цілу низку програм:     «Доступні кредити 5-7-9%» - урядова програма, що передбачає спрощення доступу підприємств малого та середнього бізнесу до банківського кредитування. Ініціатива, яка стартувала у лютому 2020 року, продовжила працювати й цьогоріч. 

Пресреліз

Ваучер – ваш шанс на безкоштовне навчання

Законом України «Про зайнятість населення» передбачено право громадян на отримання ваучера. Ваучер – документ встановленого зразка, що дає право пройти перепідготовку за робітничею професією, підготовку за спеціальністю для здобуття ступеня магістра, підготовку на наступному рівні освіти, спеціалізацію та підвищення кваліфікації у закладах освіти чи у роботодавця.

Пресреліз

Компенсація роботодавцю за працевлаштування внутрішньо переміщеної особи

Під час воєнного стану та протягом 30 днів після його скасування, роботодавець має змогу отримати компенсацію витрат на оплату праці за працевлаштування внутрішньо переміщеної особи.

Пресреліз

Ринок праці Хмельниччини

За період з січня по листопад 2022 року послугами Хмельницької обласної служби зайнятості скористалися 38,9 тис. громадян. Про потребу у кваліфікованих працівниках в області поінформували 4,3 тис. роботодавців. Завдяки співпраці між роботодавцями та службою зайнятості 62,3% вакансій було укомплектовано.

Пресреліз

Працевлаштування людей з інвалідністю

З початку року 3,8 тисяч людей з інвалідністю скористалися послугами Хмельницької обласної служби зайнятості. Забезпечено роботою 1 тисяча осіб з інвалідністю, з них 57% - мешканці сільської місцевості, 34% - жінки, 9% - молодь до 35 років. У громадських та інших роботах тимчасового характеру взяли участь 141 людина з інвалідністю, професійне навчання проходила 221 особа цієї категорії.

Пресреліз

ТОП-10 вакансій від Хмельницької обласної служби зайнятості

З початку року понад 4 тисячі роботодавців поінформували Хмельницьку обласну службу зайнятості про потребу у кваліфікованих працівниках. Популярними залишаються професії у сферах торгівлі і послуг, транспорту, сільського господарства та переробної промисловості.

Пресреліз

Які професії будуть популярними після нашої перемоги?

Громадська організація Центр «Розвиток КСВ» та її напрям Future of Work у партнерстві з Державною службою зайнятості провели опитування щодо галузей та професій, актуальних сьогодні для перекваліфікації та потрібних для  відновлення України після перемоги.