Ринок праці Хмельниччини у січні – квітні 2022 року

У січні-квітні 2022 року послугами Хмельницької обласної служби зайнятості скористалися 23,7 тис. громадян, з яких 20,6 тис. мали статус безробітного. Про потребу у кваліфікованих працівниках в області поінформували 2 тис. роботодавців. Завдяки співпраці між роботодавцями та службою зайнятості близько 50% вакансій було укомплектовано.

ТОП-10 актуальних вакансій Хмельниччини

Шукаєте роботу? Хмельницька обласна служба зайнятості зібрала для вас кращі пропозиції роботи від працедавців Хмельниччини. Щодня у базі даних оновлюється перелік вакансій, а кожен безробітний може розмістити своє резюме на сайті Державної служби зайнятості.

Трудові відносини в умовах воєнного стану

Набув чинності Закон України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану» від 15.03.2022 № 2136-ІХ. Закон визначає нові правила трудових відносин працівників усіх підприємств, установ, організацій незалежно від форм власності, виду діяльності і галузевої належності, а також осіб, які працюють за трудовим договором з фізичними особами.

Порядок реєстрації безробітних на період воєнного стану

Кабінет Міністрів України ухвалив Постанову від 19 березня 2022 року №334 «Деякі питання реєстрації, перереєстрації безробітних та ведення обліку осіб, які шукають роботу, нарахування та виплати допомоги по безробіттю на період дії воєнного стану» - https://is.gd/oMP8aK.

Завдяки Хмельницькій обласній службі зайнятості працевлаштовано 1,6 тис. осіб

З початку року майже 1,5 тис. роботодавців поінформували службу зайнятості про потребу у кваліфікованих працівниках в області. У базі даних Хмельницької обласної служби зайнятості налічувалось 4,3 тис. вакансій, а середній розмір оплати праці становив 8392 грн.

Як отримати статус безробітного в період воєнного стану?

Отримати статус безробітного, або знайти підходящу роботу в період воєнного стану, можна звернувшись у будь-який центр зайнятості чи філію Хмельницького обласного центру зайнятості. Вакансії від роботодавців області оновлюються щодня.

Актуальні вакансії Хмельниччини

З початку року понад 1 тис. роботодавців поінформували Хмельницьку обласну службу зайнятості про потребу у 2,6 тис. працівниках в області. Станом на 22 лютого у базі вакансій залишилось 1,8 тис. пропозицій роботи.