Як отримати статус безробітного під час воєнного стану?

Знайти підходящу роботу в період воєнного стану можна звернувшись у будь-який центр зайнятості чи філію Хмельницького обласного центру зайнятості (далі – ОЦЗ). Вакансії від роботодавців області оновлюються щодня.

Завдяки Хмельницькій обласній службі зайнятості працевлаштовано 9400 осіб

З початку року 3,5 тис. роботодавців поінформували службу зайнятості про потребу у кваліфікованих працівниках в області. У базі даних Хмельницької обласної служби зайнятості налічувалось 13,9 тис. вакансій. Середній розмір оплати праці становив 8158 грн.

Молодь на ринку праці Хмельниччини

З початку року послугами Хмельницької обласної служби зайнятості скористалися 10 тисяч осіб з числа молоді віком до 35 років. Фахівці центрів зайнятості під час індивідуальних консультацій та групових заходів допомагають знайти роботу за фахом, оцінити свої можливості та професійні нахили, щоб правильно обрати професію чи сферу діяльності, орієнтують молодь на професійне навчання за професіями, які мають попит на ринку праці, консультують щодо започаткування власної справи.

Ринок праці Хмельниччини

У січні-липні 2022 року послугами Хмельницької обласної служби зайнятості скористалися 32,5 тис. громадян. Про потребу у кваліфікованих працівниках в області поінформували понад 3 тис. роботодавців. Завдяки злагодженій співпраці між роботодавцями та службою зайнятості 60,1% вакансій було укомплектовано.

Програма «Робота: СВОЯ СПРАВА» в дії: чи багато охочих на Хмельниччині

Від 50 до 250 тисяч гривень на відкриття та розвиток власного бізнесу можуть отримати українці. Мікрогранти дають у рамках урядового проєкту «єРобота». На ці кошти можна орендувати приміщення, придбати обладнання та сировину... Обов’язковою умовою надання мікрогранту є створення 1-2 робочих місць залежно від розміру мікрогранту.

Українці можуть отримати до 250 тисяч гривень на власний бізнес

Обов’язковою умовою надання мікрогранту є створення 1-2 робочих місць залежно від розміру мікрогранту. Мікрогрант є безповоротною допомогою, якщо підприємець або юридична особа сплатила отриману суму гранту у формі податків та зборів.  Подати заяву на отримання мікрогранту можна на Порталі Дія.