Компенсація роботодавцю за працевлаштування внутрішньо переміщеної особи Пресреліз

Компенсація роботодавцю за працевлаштування внутрішньо переміщеної особи

Під час дії воєнного стану та протягом 30 днів після його скасування, роботодавець має змогу отримати компенсацію витрат на оплату праці у розмірі 6700 гривень за працевлаштування внутрішньо переміщеної особи.

Запрошуємо на безкоштовне навчання за напрямом  «Монтаж санітарно-технічних систем і устаткування» Пресреліз

Запрошуємо на безкоштовне навчання за напрямом «Монтаж санітарно-технічних систем і устаткування»

Державна служба зайнятості  і  ПРООН  за підтримки Уряду Німеччини запрошують на безкоштовне навчання за напрямом монтажу санітарно-технічних систем і устаткування.

Ярмарок вакансій: Робота Є! Пресреліз

Ярмарок вакансій: Робота Є!

Для того, щоб допомогти українцям знайти роботу, а підприємствам підібрати кваліфіковані кадри, Маріупольська Спілка Молоді за підтримки Міжнародної організації з міграції та Державної служби зайнятості оголошує реєстрацію на «Ярмарок Вакансій 2023: Робота Є!»

Умови призначення, розмір та тривалість виплати допомоги по безробіттю,  в тому числі під час дії воєнного стану Пресреліз

Умови призначення, розмір та тривалість виплати допомоги по безробіттю, в тому числі під час дії воєнного стану

Умови надання допомоги по безробіттю, механізм обчислення службою зайнятості страхового стажу, тривалість та розмір допомоги по безробіттю визначені Законом України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття» (далі - Закон) та Порядком надання допомоги по безробіттю, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 02.06.2022 №735. Відповідно до частини 1 статті 22 Закону, право на допомогу по безробіттю залежно від страхового стажу мають застраховані особи, визнані в установленому порядку безробітними, страховий стаж яких протягом 12 місяців, що передували реєстрації особи як безробітної, становить не менше ніж сім місяців.

Ринок праці Хмельниччини Пресреліз

Ринок праці Хмельниччини

Станом на 1 серпня  2023 року кількість зареєстрованих безробітних становила 2,8 тисячі осіб, в тому числі  86 учасників бойових дій,  245 безробітних з числа внутрішньо переміщених осіб. Серед безробітних:

Інформаційні ресурси Державної служби зайнятості Пресреліз

Інформаційні ресурси Державної служби зайнятості

Хмельницький обласний центр зайнятості інформує про офіційні інформаційні ресурси Державної служби зайнятості для оперативного інформування, консультацій та комунікації з клієнтами.

Ринок праці Хмельниччини Пресреліз

Ринок праці Хмельниччини

У січні-червні 2023 року послугами Хмельницької обласної служби зайнятості скористалися 14,7 тис. громадян. Про потребу у кваліфікованих працівниках в області поінформували майже 2 тисячі роботодавців. В базі даних  налічувалось 7,5 тисяч вакансій. Середній розмір оплати праці становив  9288 гривень.