Пресреліз

Умови призначення, розмір та тривалість виплати допомоги по безробіттю, в тому числі під час дії воєнного стану

Умови надання допомоги по безробіттю, механізм обчислення службою зайнятості страхового стажу, тривалість та розмір допомоги по безробіттю визначені Законом України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття» (далі - Закон) та Порядком надання допомоги по безробіттю, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 02.06.2022 №735. Відповідно до частини 1 статті 22 Закону, право на допомогу по безробіттю залежно від страхового стажу мають застраховані особи, визнані в установленому порядку безробітними, страховий стаж яких протягом 12 місяців, що передували реєстрації особи як безробітної, становить не менше ніж сім місяців.

Пресреліз

Ринок праці Хмельниччини

Станом на 1 серпня  2023 року кількість зареєстрованих безробітних становила 2,8 тисячі осіб, в тому числі  86 учасників бойових дій,  245 безробітних з числа внутрішньо переміщених осіб. Серед безробітних:

Пресреліз

Інформаційні ресурси Державної служби зайнятості

Хмельницький обласний центр зайнятості інформує про офіційні інформаційні ресурси Державної служби зайнятості для оперативного інформування, консультацій та комунікації з клієнтами.

Пресреліз

Ринок праці Хмельниччини

У січні-червні 2023 року послугами Хмельницької обласної служби зайнятості скористалися 14,7 тис. громадян. Про потребу у кваліфікованих працівниках в області поінформували майже 2 тисячі роботодавців. В базі даних  налічувалось 7,5 тисяч вакансій. Середній розмір оплати праці становив  9288 гривень.

Пресреліз

ТОП-10 вакансій від Хмельницької обласної служби зайнятості

З початку року майже 2 тисячі роботодавців поінформували Хмельницьку обласну службу зайнятості про потребу у кваліфікованих працівниках. Популярними залишаються професії у сферах торгівлі і послуг, транспорту, сільського господарства та переробної промисловості.

Пресреліз

Працюй та навчайся завдяки ваучеру

Хмельницька обласна служба зайнятості пропонує громадянам безоплатно підвищити свій освітньо-кваліфікаційний рівень, пройти перепідготовку чи підвищити кваліфікацію.  Ваучер на навчання - документ встановленого зразка, який видається деяким категоріям громадян для здобуття нового фаху або підвищення кваліфікації за вже набутою спеціальністю, а роботодавцеві дозволяє отримати персонал з необхідною кваліфікацією.

Пресреліз

Грант для ветеранів та членів їхніх сімей

Грантова програма, в рамках урядового проекту єРобота, створена для учасників бойових дій, осіб з інвалідністю внаслідок війни, а також їхніх дружин або чоловіків. Грант може отримати ФОП або фізична особа, яка планує відкрити власний бізнес. Сума гранту складає до 1 млн гривень.

Пресреліз

Ринок праці Хмельниччини

У січні-травні 2023 року послугами Хмельницької обласної служби зайнятості скористалися 13,2 тисяч громадян. Про потребу у кваліфікованих працівниках в області поінформували майже 2 тисячі роботодавців. В базі даних  налічувалось 6,7 тисяч  вакансій. Середній розмір оплати праці становив  9278 гривень.