Профорієнтаційний проєкт «Успішна молодь – успішна громада»

Професійне самовизначення молоді – один із напрямків профорієнтаційної роботи служби зайнятості. З цією метою, Хмельницька обласна служба зайнятості реалізує проєкт «Успішна молодь – успішна громада». Основними завданнями Проєкту є формування в учасників відповідального ставлення до професійного вибору у відповідності зі своїми здібностями та інформування про можливості легального працевлаштування, навчання, відкриття власної справи.

Якісне професійне навчання за сприяння служби зайнятості

«Навчання впродовж життя» - це не просто гасло, а вимога сьогодення. Якщо ви хочете розвиватись, здобувати нові знання  і  вміння, гідну роботу – скористайтеся можливістю отримати якісне професійне навчання. За сприяння державної служби зайнятості громадяни з числа  зареєстрованих безробітних можуть пройти професійне навчання:

«Рука допомоги»: як отримати фінансову допомогу для започаткування власного бізнесу

З 1 січня 2022 року безробітні з малозабезпечених сімей зможуть отримати фінансову допомогу для започаткування власного бізнесу. Допомога надаватиметься на безвідсотковій поворотній основі на придбання матеріалів/обладнання для ведення підприємницької діяльності, в рамках нової бюджетної програми розробленої Міністерством соціальної політики України.

Стань патронатним вихователем – зміни життя дитини

Хмельницька обласна служба зайнятості, в рамках співпраці з Хмельницьким обласним центром соціальних служб шукає сім’ї, які готові тимчасово доглядати за дітьми, що потребують захисту. Якщо Ви небайдужі до долі дітей, які тимчасово з різних причин не можуть проживати в рідній сім’ї, станьте патронатним вихователем.

Підсумки 2021 року: як змінився ринок праці Хмельниччини?

У 2021 році ринок праці Хмельниччини пожвавився. Роботодавці навчилися працювати в умовах карантинних обмежень, а громадяни почали активніше шукати роботу. Так, послугами Хмельницької обласної служби зайнятості скористалися 63 тис. громадян, з яких 41,4 тис. мали статус безробітного. Серед безробітних 51% складали жінки, 30,7% – молодь віком до 35 років, 21,9% - особи, які мають додаткові гарантії щодо сприяння у працевлаштуванні, 49,6% – мешканці сільської місцевості.

Нові вакансії від служби зайнятості

Шукаєте роботу? Безпечно, легально, надійно, швидко, зручно, безкоштовно… На офіційному сайті Хмельницького обласного центру зайнятості база вакансій оновлюється щодня. Обирайте підходящу роботу від кращих роботодавців.

На Хмельниччині підбили підсумки обласного профорієнтаційного проєкту для молоді «Успішна молодь – успішна громада!»

«Успішна молодь – успішна громада!» - масштабний профорієнтаційний проєкт для молоді 2021 року, який реалізовувався Хмельницькою обласною службою зайнятості спільно з Департаментом освіти і науки Хмельницької ОДА та іншими соціальними партнерами.