До уваги роботодавців! Оновлено форму звітності 3-ПН «Інформація про попит на робочу силу (вакансії)»

Форма № 3-ПН подається до центру зайнятості юридичними особами, фізичними особами - підприємцями, які в межах трудових відносин використовують працю фізичних осіб, за наявності попиту на робочу силу (вакансії).

Ринок праці Хмельниччини у січні – травні 2022 року

У січні-травні 2022 року послугами Хмельницької обласної служби зайнятості скористалися 28,1 тис. громадян. Про потребу у кваліфікованих працівниках в області поінформували 2,5 тис. роботодавців. У базі даних обласної служби зайнятості налічувалось 9,8 тис. вакансій. Середній розмір оплати праці становив 8202,5 грн.

Як обрати професію: тести, поради, навчання від фахівців служби зайнятості

Хмельницька обласна служба зайнятості допомагає визначитися з вибором професії усім, хто цього потребує. Разом з нашими фахівцями Ви зможете оцінити свої можливості та здібності, обрати актуальну професію чи сферу діяльності, а, при бажанні, пройти з цією метою профорієнтаційні тести. Вас поінформують про стан сучасного ринку праці, заклади освіти, де можна отримати актуальну професію, підприємства, які потребують кадрів.

Допомога по безробіттю: умови призначення, тривалість та розмір виплати

Допомога по безробіттю призначається центрами зайнятості за місцем перебування на обліку безробітного і виплачується в установленому порядку через банківські установи. Виплати здійснюються не рідше двох разів на місяць, а за згодою безробітного — раз на місяць. Період, за який відбувається нарахування допомоги, обмежується датою, що передує дню останнього відвідування безробітним центру зайнятості. 

30 роботодавців отримали компенсацію ЄСВ за новостворені робочі місця

Одним із найбільш вагомих механізмів стимулювання роботодавців щодо легального працевлаштування безробітних на нові робочі місця, є компенсація роботодавцям витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Законодавчі зміни у сфері зайнятості в умовах воєнного стану

7 травня 2022 року набув чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо функціонування сфер зайнятості та загальнообов'язкового державного соціального страхування на випадок безробіття під час дії воєнного стану» від 21.04.2022 № 2220-IX.

Реєстрація в центрі зайнятості внутрішньо переміщених осіб

Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів від 29 квітня 2022 р. № 509 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 19 березня 2022 р. № 334» внутрішньо переміщені особи (далі - ВПО), які втратили роботу під час дії воєнного стану зможуть стати на облік в службі зайнятості – через мобільний застосунок Дія, Портал Дія або особисто підійти в найближчий центр зайнятості.

Ринок праці Хмельниччини у січні – квітні 2022 року

У січні-квітні 2022 року послугами Хмельницької обласної служби зайнятості скористалися 23,7 тис. громадян, з яких 20,6 тис. мали статус безробітного. Про потребу у кваліфікованих працівниках в області поінформували 2 тис. роботодавців. Завдяки співпраці між роботодавцями та службою зайнятості близько 50% вакансій було укомплектовано.