Громадські роботи та роботи тимчасового характеру: користь для громади, зайнятість для безробітних

Організація громадських та інших робіт тимчасового характеру – це додатковий заробіток для безробітних та вирішення першочергових соціальних питань для органів місцевої влади, роботодавців. Представники центрів зайнятості та філій Хмельницького обласного центру зайнятості активно співпрацюють з об’єднаними територіальними громадами та роботодавцями області у цьому напрямку.

192 учасника АТО знайшли роботу завдяки Хмельницькій обласній службі зайнятості

Хмельницька обласна служба зайнятості займає активну позицію щодо повернення до продуктивної зайнятості на ринок праці бійців АТО/ООС. Серед основних проблем працевлаштування є професійна невизначеність та тривала перерва в роботі за цивільним фахом. Тому наші фахівці є консультантами та помічниками у пошуку роботи, допомагають оволодіти навичками правильної комунікації з роботодавцями та знайти саме той вид діяльності, який відповідає професійним якостям безробітного.

Служба зайнятості веде активну співпрацю з органами місцевого самоврядування

Хмельницька обласна служба зайнятості активно співпрацює з органами місцевого самоврядування. Спільні зусилля спрямовуються на сприяння зайнятості населення та допомогу роботодавцям в укомплектуванні кадрами. Представниками центрів зайнятості та філій Хмельницького ОЦЗ проводиться системна інформаційно-консультаційна робота з жителями об’єднаних громад щодо послуг, які пропонує служба зайнятості. Спільно з представниками об’єднаних територіальних громад обговорюються перспективи розвитку громади, можливості створення нових робочих місць, розвиток малого підприємництва на селі, легалізація зайнятості.

Працевлаштування осіб з інвалідністю – пріоритетне завдання служби зайнятості

Питання соціального захисту та організації сприяння зайнятості осіб з обмеженими фізичними можливостями, надання їм якісних та адресних соціальних послуг залишається важливим напрямком роботи Хмельницької обласної служби зайнятості. З початку року послугами обласної служби зайнятості скористались понад 4,5 тис. безробітних осіб з інвалідністю, працевлаштовано - 1,3 тис. осіб.

Освітній портал державної служби зайнятості - проєкт для успішних людей

Державна служба зайнятості пропонує усім охочим отримати необхідні знання та навички для роботи за допомогою безкоштовних онлайн-курсах на Освітньому порталі ДСЗ. Ми навчимо вас комунікабельності, стресостійкості, креативності, уміння працювати в команді, навичкам впевненого користувача різноманітних програм та додатків. А для тих, хто шукає працівників, на порталі розміщена інформація про послуги державної служби зайнятості, курси з ефективного підбору персоналу тощо.

На Хмельниччині підбили підсумки обласного профорієнтаційного конкурсу для молоді

У жовтні – листопаді 2021 року в рамках профорієнтаційного проекту для молоді «Успішна молодь - успішна громада!» Хмельницькою обласною службою зайнятості проводився заочний конкурс комп'ютерних презентацій «Фарватер PROFI» серед учнів 9-10 класів закладів загальної середньої освіти та здобувачів освіти закладів професійно-технічної освіти Хмельницької області. Конкурс було організовано за сприяння Департаменту освіти і науки Хмельницької ОДА.

Служба зайнятості проводить опитування громадян щодо якості надання послуг

Державна служба зайнятості проводить опитування громадян щодо надання послуг клієнтам служби зайнятості. Дані проведеного анкетування слугуватимуть основою для напрацювання рекомендацій покращення якості та ефективності надання послуг у майбутньому.

Хмельницька обласна служба зайнятості: ефективна співпраця з сільськогосподарськими підприємствами

Хмельницька обласна служба зайнятості активно співпрацює з багатьма сільськогосподарськими підприємствами області щодо укомплектування вільних робочих місць, організації професійного навчання, тимчасової зайнятості. Серед них: ТОВ «Агропартнер-1» (Красилів), ТОВ «Сварог Дністер» (Нова Ушиця), ТОВ «Україна 2001» та ТОВ «Святець» (Теофіполь), ПП «Аграрна компанія 2004» (Городок), ТзОВ «Козацька долина 2006» (Дунаївці), ТОВ Компанія «Укрелітагро» (Ізяслав), СВК «Летава» (Чемерівці).

Студентська молодь: підготовка до виходу на ринок праці

На сучасному ринку праці молодь має вміти проявити себе, показати свої знання, уміння і навички. Тому Хмельницька обласна служба зайнятості спільно з закладами освіти постійно проводить профорієнтаційну роботу з молоддю, готує її до виходу на ринок праці.