Ринок праці Хмельниччини: майже 63% вакансій - робітничі професії

Ринок праці Хмельниччини: майже 63% вакансій - робітничі професії

З початку року 3,9 тис. роботодавців поінформували про потребу у кваліфікованих працівниках в області. В базі даних налічувалось 18,6 тис. вакансій. Завдяки злагодженій співпраці зі службою зайнятості 60% вакансій було укомплектовано.

Хмельницький обласний центр зайнятості: про  Проєкт, який дає можливість  ветеранам та ветеранкам отримати 400 євро на навчання.

Хмельницький обласний центр зайнятості: про Проєкт, який дає можливість ветеранам та ветеранкам отримати 400 євро на навчання.

Хочеш змінити свою сферу діяльності? Мрієш про кар’єрний розвиток і гідну заробітну плату? Реєструйся у проєкті «Соціально-економічна підтримка реінтеграції ветеранів конфлікту на сході України та членів їхніх сімей».

Роботодавець - клієнт служби зайнятості номер 1

Роботодавець - клієнт служби зайнятості номер 1

Сьогодні кількість роботодавців, які звертаються по допомогу в укомплектуванні вакансій, зростає. Наразі Хмельницька обласна служба зайнятості співпрацює з понад 25 тис. роботодавцями. 

З початку року фермерські господарства шукали 880 працівників

З початку року фермерські господарства шукали 880 працівників

Сьогодні в Україні активно розвивається  фермерське господарство. Наразі на Хмельниччині створено понад 1030 фермерських господарств. Більшість з них активно співпрацюють з Хмельницькою обласною службою зайнятості у напрямку укомплектування вільних робочих місць, організації професійного навчання, тимчасової зайнятості. Тісна співпраця налагоджена з ФГ «Нива-Агро», ФГ «Подільська марка», ФГ «Заміхнівське -06», ФГ «Верховина», ФГ «Дінастія», СФГ «Деметра-Агро», ФГ «Юрій», ФГ «Агро–Інвест», СФГ «Клепачі», ФГ «Левада-В» тощо.

З початку року працевлаштовано 178 осіб  у сфері легкої промисловості

З початку року працевлаштовано 178 осіб у сфері легкої промисловості

Хмельниччина є одним із потужних осередків легкої промисловості України. В області функціонують понад 400 підприємств, що виготовляють різні види текстильного і трикотажного одягу, взуття, домашній текстиль, інші вироби.

Майже 63% вакансій наданих в службу зайнятості - робітничі професії

Майже 63% вакансій наданих в службу зайнятості - робітничі професії

З початку року понад 3 тис. роботодавців поінформували службу зайнятості про потребу у кваліфікованих працівниках в області. В базі даних Хмельницької обласної служби зайнятості налічувалось 14,6 тис. вакансій. 

ТОП-10 вакансій  від Хмельницької обласної служби зайнятості

ТОП-10 вакансій від Хмельницької обласної служби зайнятості

Після відміни жорстких карантинних обмежень, відбувається зростання попиту роботодавців на працівників. Щоденно, за поданою роботодавцями інформацією у базу вакансій Хмельницької обласної служби зайнятості вносяться дані про вільні робочі місця (в т.ч. вимоги, завдання та обов’язки, заробітна плата).

Виплати з безробіття надаються лише після багаторівневої перевірки

Виплати з безробіття надаються лише після багаторівневої перевірки

Державна служба зайнятості звертає увагу на необхідність добросовісного використання прав і обов’язків, пов’язаних з набуттям статусу безробітного. Часто фіксуються випадки, коли особи мають намір зареєструватися в службі зайнятості як безробітні і, при цьому, отримують дохід.