Шановні клієнти Хмельницької обласної служби зайнятості!

У зв’язку із погіршенням епідемічної ситуації із захворюваністю на гостру респіраторну хворобу COVID – 19 та з метою запобігання поширенню недуги, станом на 17 березня 2021 року, Хмельницький міський центр зайнятості, Шепетівська та Славутська міськрайонні філії, Волочиська, Летичівська та Деражнянська районні філії Хмельницького ОЦЗ надають послуги своїм клієнтам дистанційно. Всі інші філії Хмельницького обласного центру зайнятості працюють у звичному режимі.

Ринок праці Хмельниччини

У січні-лютому 2021 року послугами Хмельницької обласної служби зайнятості скористалися 37,3 тис. безробітних громадян. Понад 1,6 тис. роботодавців поінформували про потребу у кваліфікованих працівниках в області. У базі даних Хмельницької обласної служби зайнятості налічувалось 5,6 тис. вакансій. Середній розмір оплати праці становив 7130,6 грн.

Жінка на ринку праці

Станом на 1 березня 2021 року на обліку в Хмельницькій обласній службі зайнятості перебувало майже 19 тис. осіб, з них 49,8 % - жінки. Забезпечено роботою понад 1 тисяча представниць слабкої статті.

Служба зайнятості: територія можливостей

З метою розширення уявлення про діяльність служби зайнятості на ринку праці, ознайомлення з інноваціями, послугами та заходами, які пропонуються клієнтам, Хмельницька обласна служба зайнятості розпочинає конкурс відеосюжетів «Служба зайнятості – територія можливостей». Кожне відео містить корисні поради та лайфхаки щодо пошуку роботи. Від ваших переглядів залежатиме який відеоролик стане переможцем!

Співпраця з роботодавцями: організація та проведення робіт тимчасового характеру

Організація тимчасових робіт – це один із напрямків активної співпраці з роботодавцями. Адже, керівники підприємств мають можливість залучити необхідну додаткову робочу силу до виконання певних робіт, та не відволікати основний персонал від виробничого процесу. Тимчасова зайнятість може бути стартом для отримання постійної роботи, а також можливістю трудової адаптації та джерелом доходу.

Навчання в Центрах професійно-технічної освіти державної служби зайнятості

«Навчання впродовж життя» - це не просто гасло, а вимога сьогодення. Світ змінюється щосекунди, тому людині на всіх вікових етапах життя необхідно іти в ногу з часом. При цьому старші покоління мають удосконалюватися, а молодші – формуватися в окресленій і необхідній суспільством іпостасі.

Зручний сервіс для шукача роботи

На сайті Державної служби зайнятості у рубриці «Громадянам» діє сучасний сервіс, з розширеним доступом до послуг служби зайнятості і персональної картки особи (безробітного), «Електронний кабінет шукача роботи». Це захищений, персоналізований та безпечний електронний сервіс, який надає безконтактні способи взаємодії клієнта та служби зайнятості з використанням сучасних інформаційно-комунікаційних технологій.

«Успішна молодь – успішна громада»: профорієнтаційний проєкт Хмельницької обласної служби зайнятості

Профорієнтаційна робота з молоддю постійно удосконалюється і набуває нового змісту. Ознайомлення зі світом та складовими вибору професій, з вимогами ринку праці є повсякденною роботою фахівців служби зайнятості.