Фото без описуЖовтень – пора завершення робіт із благоустрою, тому потрібно взяти до уваги, що візитна картка кожного населеного пункту –  це належний благоустрій. Так, працівниками структурних підрозділів селищної ради спільно із працівниками комунальних підприємств селищної ради та рятувальників Заставецької і Пилявської місцевих пожежних команд висаджено парк на лівому березі Ікви із змішаних порід дерев: 145 саджанців клена, дуба червоного, ялини, сосни, якими забезпечило комунальне лісо-господарське підприємство селищної ради «Діброва» (керівник Дмитро Довгалюк).

Працівниками селищної ради також висаджено в центрі Старої Синяви на клумбах близько 500 шт тюльпанів, цибулькові квіти мають стати окрасою містечка навесні.

Прохання до жителів містечка, оберігати молоді саджанці, не ламати дерева і не смітити на території. За порушення правил благоустрою передбачені штрафи.

На виконання п. 1 ч. 2 ст. 10 Закону України «Про благоустрій населених пунктів»  рішенням 19 сесії Старосинявської селищної ради УІІ скликання від 29.06.2017 року №19/2017 були затверджені «Правила благоустрою на території Старосинявської селищної ради». Зазначеним документом визначені обов’язки підприємств, установ, організацій та фізичних осіб по забезпеченню утримання території громади у чистоті й належному стані.

Статтею 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення за порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів передбачена адміністративна відповідальність, яка тягне за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (340-1360 грн.) і на посадових осіб та підприємців  – від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850-1700 грн.).

Відповідно до ст. 255 Кодексу, протоколи про порушення мають право складати уповноважені особи виконавчого комітету та органи внутрішніх справ.  

Чистота та порядок на території громади залежить від кожного з нас! Бережіть навколишнє середовище: це індикатор вашого стану здоров’я!

Фото без опису

Прес-служба ТГ.