Отруєння грибами: профілактика і перша допомога

Отруєння грибами: профілактика і перша допомога

Із 2 тисяч видів грибів в Україні, їстівними вважаються щонайбільше 500. Нагадуємо прості правила, які допоможуть уникнути отруєння грибами, а також розказуємо, що робити, якщо є підозра на таке отруєння.

ТРИВАЮТЬ РОБОТИ З КАПІТАЛЬНОГО РЕМОНТУ ДИТСАДКА «ЗЕРНЯТКО»

ТРИВАЮТЬ РОБОТИ З КАПІТАЛЬНОГО РЕМОНТУ ДИТСАДКА «ЗЕРНЯТКО»

Після завершення тендерної процедури, яка займала чимало часу, відразу розпочато капітальний ремонт приміщення дитсадка. У 2018 році колектив Старосинявського дитсадка «Зернятко» та батьки вихованців звернулися до селищного голови з проханням розглянути всі можливі шляхи вирішення проблеми: дах дитсадка потребував капітального ремонту, протікав під час дощової погоди. 

ДО СЕЛИЩНОЇ РАДИ НАДІЙШЛО ДЕСЯТКИ СКАРГ ЩОДО ВІДНОВЛЕННЯ ЗУПИНКИ В  ЦИМБАЛІВЦІ

ДО СЕЛИЩНОЇ РАДИ НАДІЙШЛО ДЕСЯТКИ СКАРГ ЩОДО ВІДНОВЛЕННЯ ЗУПИНКИ В ЦИМБАЛІВЦІ

Звернення громадян щодо аварійного стану зупинки біля с.Цимбалівки почали надходити до Старосинявської селищної ради ще в 2018 році. Будівля знаходилася в край жахливому стані, розвалювалася, створювала жителям села  незручності. Оскільки даний об’єкт не належав до переліку об’єктів комунальної власності селищної ради, селищний голова шукав вихід із ситуації, що склалася. 

Не вигадуйте колесо, просто виберіть один з готових варіантів завершення децентралізації, - Георг Мільбрадт народним депутатам

Не вигадуйте колесо, просто виберіть один з готових варіантів завершення децентралізації, - Георг Мільбрадт народним депутатам

За роки, що в Україні триває реформа місцевого самоврядування та територіальної організації влади (децентралізація) народні депутати, урядовці та експерти напрацювали достатньо матеріалів для її успішного завершення.

СЬОГОДНІ  ПРИЙОМ ГРОМАДЯН  ТРИВАВ ЧОТИРИ ГОДИНИ

СЬОГОДНІ ПРИЙОМ ГРОМАДЯН ТРИВАВ ЧОТИРИ ГОДИНИ

У селищній раді відбувся прийом громадян, який провів селищний голова Віталій Здебський.  На прийомі побувало  26  жителів громади, які зверталися до голови громади з  різноплановими питаннями:

Україна та Німеччина продовжать співпрацю у впровадженні децентралізації

Україна та Німеччина продовжать співпрацю у впровадженні децентралізації

Наступного року має завершитись етап добровільного об’єднання ОТГ. І ми повинні забезпечити проведення місцевих виборів на новій територіальній основі та сформувати нову систему функцій кожного органу влади. Про це сказала Міністр розвитку громад і територій України Альона Бабак під час зустрічі з Послом Федеративної Республіки Німеччина Анкою Фельдгузен та Спецпосланником Уряду Німеччини з питань реформ у галузях урядування та децентралізації в Україні Ґеоргом Мільбрадтом.

ЧИСТО НЕ ТАМ, ДЕ ПРИБИРАЮТЬ…

ЧИСТО НЕ ТАМ, ДЕ ПРИБИРАЮТЬ…

Осінь – пора готуватися до зимового періоду. Час прибрати навколишні території, прилеглі території до будинків, навести благоустрій біля своїх домівок. У вирішенні цих питань  допомогу жителям громади надає комунальне підприємство селищної ради «Старосинявський комунгосп», працівники якого розробили різні види послуг для населення із благоустрою та допомоги в аграрному секторі.

ЩЕ РАЗ ПРО БУДИНКИ, НАДВІРНІ ВБИРАЛЬНІ ТА СМІТТЯ  НА ІВАНА ФРАНКА

ЩЕ РАЗ ПРО БУДИНКИ, НАДВІРНІ ВБИРАЛЬНІ ТА СМІТТЯ НА ІВАНА ФРАНКА

Жителі багатоквартирного будинку №38 на вул. Івана Франка зібралися на загальні збори, щоби обговорити та вирішити питання благоустрою багатоквартирного будинку та прилеглої території. Збори відбувалися за участю селищного голова Віталія Здебського, першого заступника селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради Андрія Карпушина, начальника відділу комунального майна, житлово-комунального господарства та інфраструктури виконкому селищної ради Володимира Мельника, керівників комунальних підприємств селищної ради «Старосинявський комунгосп» - Ігоря Федорчука та «Старосинявський центральний водоканал №1» - Валентина  Матіяша, працівників  комунгоспу.