НА СВЯТО  ІВАНА БОГОСЛОВА…

НА СВЯТО ІВАНА БОГОСЛОВА…

9 жовтня 2019 року - ще одна дата вписалася в історію Старосинявської громади: у селі Йосипівка під час релігійного свята Івана Богослова відкривали новий водогін. Цього дня Свята Церква (візантійського обряду) віддає честь пам'яті святого євангелиста Івана Богослова. За свідченням всіх чотирьох Євангелій, Йоан був одним із 12 апостолів, яких покликав Ісус Христос, і належав до його улюблених учнів разом з Петром та Яковом. Йоан покинув родину і разом з братом Яковом пішов за Христом. З того часу і до кінця Господнього земного служіння Іван не полишав його. Коли всі Апостоли покинули Господа, Іван залишився і стояв разом з Матір'ю Ісуса під Хрестом. Він служив і оберігав її до Успіння, після чого зі своїм учнем Прохором проповідував у Малій Азії.

10 жовтня – Всесвітній  День психічного здоров’я!

10 жовтня – Всесвітній  День психічного здоров’я!

Як каже Всесвітня організація охорони здоров'я, психічне здоров'я включає «суб'єктивне благополуччя, — стан благополуччя, в якому людина реалізує свої здібності, сприйняту самореалізацію, автономію, компетенцію, залежність між поколіннями та самореалізацію інтелектуального та емоційного потенціалу та ін.»  Крім того, ВООЗ стверджує, що благополуччя особистості охоплюється реалізацією її здібностей, подоланням нормальних життєвих напружень, можливостями протистояти звичайним життєвим стресам, продуктивно працювати і робити внесок в свою громаду.

ВІДНОВИЛИ ВОДОПОСТАЧАННЯ ЗА  ВИХІДНІ

ВІДНОВИЛИ ВОДОПОСТАЧАННЯ ЗА ВИХІДНІ

У п’ятницю 4 жовтня вранці вийшов із ладу насос у каптажі на Щабельнику, що на Христосові, звідки власне і відбувається водопостачання господарських дворів та багатоквартирних будинків усього містечка Старої Синяви. Виникли збої і в самому програмному забезпеченні, внаслідок чого сталися перебої із водопостачанням, а на вулицях Лисогори – Сковороди, Глінки та Довженка не було води…

Відбулось засідання спілки учасників АТО

Відбулось засідання спілки учасників АТО

8 жовтня в читальному залі центральної районної бібліотеки відбулось чергове засідання громадської організації «Старосинявська спілка учасників АТО». В засіданні взяли участь заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради Світлана Лакуста, заступник начальника відділу земельних відносин виконавчого комітету селищної ради Наталія Дзюба, заступник начальника управління соціального захисту населення райдержадміністрації Тетяна Полюляк.

Осінній вернісаж у громаді

Осінній вернісаж у громаді

…В народі кажуть, що письменник живе у своїх творах, скульптор – у створених ним шедеврах, а вчитель – живе у думках і справах своїх учнів. Тому кожна людина з почуттям великої вдячності згадує свою школу і рідних вчителів  все своє життя, адже у кожному прожитому дні у школі було щось неповторне, незабутнє, таке, що залишиться на все життя…

ЛІКАРІ ОБСТЕЖИЛИ  ПОНАД 90  ЛЮДЕЙ ПОХИЛОГО ВІКУ

ЛІКАРІ ОБСТЕЖИЛИ ПОНАД 90 ЛЮДЕЙ ПОХИЛОГО ВІКУ

З 1 по 3 жовтня громадськість відзначала особливу дату в календарі - Міжнародний день людей похилого віку. З цієї нагоди організовано виїзди медичних працівників КНП «Старосинявський ЦПМСД» в села громади, де відсутні медичні працівники ( охоплено медичним обстеженням людей похилого віку в с.Теліженці, с.Уласово-Русанівка, с.Мисюрівка, с.Пилява). На прийомі оглянуто 77 осіб, виїздом додому -14 осіб, які не мають можливості самостійно пересуватися.

СЕЛИЩНИЙ ГОЛОВА ПРОВІВ  ПРИЙОМ  ГРОМАДЯН

СЕЛИЩНИЙ ГОЛОВА ПРОВІВ ПРИЙОМ ГРОМАДЯН

У селищній раді відбувся прийом громадян, який провів селищний голова Віталій Здебський. На прийомі побувало 6 жителів громади, які зверталися до голови громади в основному з особистими питаннями:

ДОПОМОГА МАЄ  ВИКОРИСТОВУВАТИСЯ СУТО ЗА ПРИЗНАЧЕННЯМ

ДОПОМОГА МАЄ ВИКОРИСТОВУВАТИСЯ СУТО ЗА ПРИЗНАЧЕННЯМ

1 жовтня 2019 року працівниками Старосинявського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Старосинявської селищної ради спільно із начальником служби у справах дітей Старосинявської РДА Віктором Данілковичем та в. о. старости с. Харківці Наталією Гес здійснено виїзд в с. Харківці.