Відбувся серпневий форум освітян

Новий навчальний рік для  школярів цьогоріч розпочнеться з 2 вересня. А для освітян Старосинявської ОТГ вже традиційно його початок знаменується освітянським форумом, який в цьому році відбувся 29 серпня  у Старосинявському НВК «ЗОШ І-ІІІ ст.,гімназія» імені О.Романенка.

ТРИВАЮТЬ РОБОТИ НА КАПТАЖІ

У 2019р. при формуванні селищного бюджету депутати селищної ради направили із селищного бюджету на виконання заходів програми «Питна вода» Старосинявської селищної ради на 2016-2020 роки. 709 тис. грн. Голова громади Віталій Здебський пояснив, що забезпечення безпеки каптажа та артезіанської свердловини – на часі, і є досить важливим, оскільки з даних джерел здійснюється водозабезпечення майже усіх жителів смт. Стара Синява. Роботи завершує підрядна організація ПП «Вінниця Монтаж Буд». Об’єкт будівництва «Капітальний ремонт огорожі каптажа та артсвердловини в смт.Стара Синява». На даний час роботи з благоустрою павільйона каптажа на Щабельнику (мікрорайон Христосів) виконує комунальне підприємство селищної ради «Старосинявський центральний водоканал №1».

ВОДИ НЕ БУДЕ ДО РАНКУ…

Шановні жителі Старої Синяви, комунальне підприємство Старосинявської селищної ради «Старосинявський центральний водоканал №1» просить вибачення за причинені незручності та повідомляє вас, що сьогодні 28.08.2019р. можливі перебої з водопостачанням у зв’язку з ліквідацією проривів у смт Стара Синява на вулиці Грушевського. Працюємо допізна, з метою якнайшвидше закінчити роботи.

Призначено одноразову допомогу

В селищній раді відбулось засідання комісії з надання одноразової матеріальної допомоги, яке провела заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів Світлана Лакуста. На засіданні було розглянуто 11 заяв учасників АТО і ООС про надання допомоги на лікування та в зв’язку із важким матеріальним становищем.

Відбулись заходи до Дня Незалежності в сільських закладах культури

Святкові концерти, флешмоби, конкурси малюнку та вечори відпочинку, приурочені до 28-ї річниці незалежності України, організували працівники Буглаївського, Новосинявського, Заліссянського, Олексіївського, Липківського та Бабинського закладів культури.

Святкування 28-ї річниці незалежності в Липках

В Липківському сільському клубі пройшло яскраве, масове святкування 28-ї річниці незалежності України, яке організувала завідуюча клубу Поліщук Тетяна Валеріївна. Концерт був насичений віршами про рідне село та Україну, хореографічними композиціями у виконанні колективів «Перлинка», «Мрія», «Врода» та піснями, у виконанні Дарини Дівової, вокального тріо у складі Шафінськоїі Сніжани, Кулик Христини та Шуляк Марії.

Відбулася нарада із клубними працівниками

Удосконалення діючої мережі закладів культури, необхідності зміцнення їхньої матеріально-технічної бази, задоволення культурних та духовних потреб жителів громади й організацію його дозвілля, підтримку талановитої молоді – ці та ряд інших питань розглянуто на нараді з директорами сільських будинків культури та завідувачами сільських клубів Старосинявської громади, яка відбулася 27 серпня в районному будинку культури.

24 серпня з нагоди 28-ї річниці Незалежності України в м. Хмельницькому відбулись офіційні урочисті заходи, участь в яких взяла делегація з Старосинявщини

Зходи розпочалися Ходою Гідності від пам’ятника Тарасу Шевченку центральними вулицями міста, Проскурівською та Соборною, до майдану Незалежності. Учасники Ходи поклали квіти до пам’ятників Тарасу Шевченку, Вячеславу Чорноволу та Героям Небесної Сотні.

Відкриття меморіальної дошки

24 серпня відбулось відкриття Меморіальної Дошки Олександру Казмірову, герою АТО на фасаді Старосинявської гімназії №1 ім.Казмірова. Благочинний Старосинявського району Олег Макаровський провів поминальну службу. Максимальні зусилля для відкриття та встановлення Меморіальної Дошки приклали парафіяни Свято-Покровської церкви, Благочинний району, митрофорний протоієрей Олег Макаровський, учетилі гімназії №1, мешканці громади.

УРОЧИСТОСТІ З НАГОДИ ДНЯ ДЕРЖАВНОГО ПРАПОРА ТА ДНЯ НЕЗАЛЕЖНОСТІ УКРАЇНИ

Серпень - особливий місяць, він несе нам чудові свята: День Державного Прапора та День Незалежності України. Наш жовто-блакитний прапор є не просто символом державності, він став уособленням свободи, сили і єднання українського народу. 28-річниця Незалежності продемонструвала світу, що Україна відбулася, як суверенна держава, здатна утверджувати демократичні цінності та захищати свободу - як власну, так і решти Європи, стримуючи агресію на своїх кордонах.