СВІТЛА ПАМ'ЯТЬ: 77 РОКІВ МИНУЛО З ЧАСУ ТРАГЕДІЇ

18 липня у селі Сьомаки - день історичної пам’яті для жителів села, чиї предки, рідні, односельчани загинули в роки Великої Вітчизняної війни в далекому 1943 році.... 77 років пройшло з тієї дати. У селі Сьомаки до могил загиблих на місцевому кладовищі та пам’ятника загиблим прийшли пом’янути односельчан рідні, представники органу самоврядування – селищний голова Віталій Здебський, заступник селищного голови Світлана Лакуста, в.о. старости с.Сьомаки Микола Попсуй, діловод Катерина Гурина, завідуючий сільським Будинком культури Олександр Попсуй, працівники селищної ради, прихожани Заставецького храму Свято-Різдва-Пресвятої Богородиці та жителі села.

ВИПАДКІВ COVID-19 ЗБІЛЬШИЛОСЯ В ЛИПНІ в УКРАЇНІ

За інформацією головного лікаря КНП «Старосинявський ЦПМСД» Надії Ананьєвої: «Виявлений пацієнт с. Адампіль з пневмонією, СОVID-19 позитивний ( за результатами ПЛР-ДОСЛІДЖЕННЯ), госпіталізований 16.07.2020р.  в інфекційне відділення Хмельницької інфекційної лікарні. Загальна кількість контактних осіб 12 чоловік, з них 3 медпрацівників, З дитини. Всі особи попереджені про дотримання режиму самоізоляції та знаходяться на постійному контролі сімейних лікарів.»

ЗАВЕРШИЛАСЯ РОБОТА 2-го ПЛЕНАРНОГО ЗАСІДАННЯ

ІІ-ге пленарне засідання 68-ої чергової земельної сесії селищної ради завершило  роботу на  340 питанні порядку денного сесії. Депутати розглянули усі земельні питання - Про надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки, що стосувалися виділення по 2 га за межами населеного пункту с.Заставці.

ВІДБУЛАСЯ 67-а позачергова сесія

Сьогодні відбулася 67-а позачергова сесія селищної ради, яку провів селищний голова Віталій Здебський за участю 18 депутатів селищної ради. Сесія проходила відповідно до карантинних вимог – у дворі адмінбудинку. Депутати розглянули одне питання «Про внесення змін до селищного бюджету на 2020 рік», про що інформувала заступник начальника управління фінансів виконавчого комітету селищної ради Інна Гноянко.

Призначено одноразову допомогу

В селищній раді відбулось засідання комісії з надання одноразової матеріальної допомоги, яке провела заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів Світлана Лакуста. На засіданні було розглянуто 29 заяв жителів громади про надання допомоги на лікування, з них 26-тьом заявникам призначено одноразову допомогу на лікування на загальну суму 25тис.грн. та трьом відмовлено. Також комісією призначено одноразову допомогу 10 учасникам АТО і ООС на загальну суму 8 тис.грн. та 7 воїнам-інтернаціоналістам (ветеранам Афганістану) на загальну суму 5,6 тис.грн.

ПРАЦЮВАЛА АДМІНКОМІСІЯ

Сьогодні у селищній раді  відбулося засідання адміністративної комісії при виконавчому комітеті Старосинявської селищної ради. Голова адмінкомісії Андрій Карпушин відкрив засідання, на яке прибуло 7 членів комісії із 11. Комісія розглянула 3 протоколи про адміністративне правопорушення, складених працівниками  Старосинявського відділення поліції Старокостянтинівського ВП ГУНП.