Фото без описуУ центрі  Старої  Синяви біля  пам’ятних кубів Героям російсько-української війни відбулися заходи з вшанування пам’яті Героїв Небесної сотні та полеглих воїнів АТО,  10-а річниця пам’яті Героїв Небесної сотні.  

Жителі селища, депутати селищної ради, працівники установ, структурних підрозділів Старосинявської громади, учнівська молодь прямували до місця проведення заходу на мітинг-реквієм.

Ведучі заходу Зоя Ткачук та Олег Поліщук відкрили мітинг-реквієм. Учасники заходу прийшли вшанувати світлу пам'ять загиблих в мирний час - бійців та мирних жителів, і віддати шану полеглим у боротьбі за незалежність та цілісність України.

У своєму виступі заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради  Надія Вікарська звернулася до присутніх вшанувати світлу пам'ять простих людей, які віддали власне життя, щоб Україна була незалежною… Тисячі поранених і понад 100 людей було вбито в ті страшні лютневі дні. В теперішній нелегкий час важливим і необхідним фактором у житті є мир та бажання до взаєморозуміння, що боротьба за Україну триває і тепер. Основна цінність – людина і її бажання зробити країну цілісною, стабільною, цінуючи і поважаючи життя, здоров’я інших.

Цей день -  не просто день пам'яті. І хоча минуло вже 10 років з часу подій на майдані, цей день став відліком часу, коли відбувся злам у свідомості кожного з нас…  Свята пам'ять про тих, хто ціною власного життя виборював право на краще європейське  майбутнє України.

Благочинний Старосинявської громади о.Михайло Самуляк, настоятель храму Святого Пророка Іллі в с.Адампіль, відправив заупокійну літію за загиблими - поминання загиблих та прочитав спільну молитву за Україну, яку підтримали присутні.

Учасник подій на Майдані Юрій Кравчук у своїй промові наголосив, що Герої Небесної Сотні назавжди змінили нашу Україну і самих українців, підняли наш національний і патріотичний дух. Саме завдяки Майдану наша держава довела всьому світові гідність, мужність і тверду волю українців до справедливості. Кожен здійснив особистий подвиг – віддав найцінніше – своє життя заради нової України.  Кожен, як може підтримує ЗСУ, економічно, своїми силами, психологічно. Якою буде країна далі, залежатиме від кожного з нас…

Полеглих захисників України вшанували хвилиною мовчання.

Щира віра у Перемогу України! Все буде Україна!

 

Відділ культури, національностей, релігій та туризму

виконкому селищної ради